sourze.se

Sveriges framtid ingen söt saga

Jag sitter här och funderar på hur Sverige kommer att bli i framtiden. Jag är pessimistisk, och detta är jag med rätta. Vad jag ser i dag är ett kallt och empatilöst samhälle där alla är för sig själva och ingen tänker på sina medmänniskor.

Idag kan man skicka en sjuk person ut i total fattigdom och lämna denne i kylan utan att bry sig om varför personen är sjuk och vem han eller hon är. Man tar bort försörjningen och menar att den sjuke ska skaffa sig ett arbete och försörja sig själv. Men detta är en omöjlighet i två hänseenden. För det första orkar inte personen i fråga jobba då sjukdomen tar all kraft och i många fall är den sjuke oförmögen att röra sig eller arbeta på grund av cancer eller någon annan svår sjukdom. För det andra vill ingen arbetsgivare anställa en sjuklig person då denne person kommer att vara frånvarande en stor del av tiden då den sjuke får skov av olika slag.

Allt handlar om pengar, pengar, pengar. Och allt ska gå så fruktansvärt fort. Detta är totalt vansinne!
Tänk på ordspråket "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Denna inbyggda stress som finns i västvärlden är ett gissel för mänskligheten. Kan någon tala om för mig vad denna stress är bra för? Vad ger den mänskligheten? Det enda som den leder till är att människor blir sjuka och att företagsägare blir allt mer förmögna och feta. Jag skulle vilja kalla detta för hästskojeri. Man försöker pracka på folk en massa onödiga prylar till vansinniga priser.

Sedan att politikerna driver Sverige som ett företag är emot allt jag tror på. Dessutom har de ansvarsfrihet för vad de ställer till med. Regeringen bedriver dessutom brottslig verksamhet i och med att de stjäl pengar från de allmänna trygghetsförsäkringarna för att betala skattesänkningar åt det arbetande folket. De svaga och sjuka i samhället får betala för de rikas överflöd när det borde vara tvärtom. Borgarnas ideologi ligger på neandertalarnivå. Det är djungelns lag som gäller, i ordens rätta bemärkelse. "Äta eller ätas" är deras paroll. Man gör livet enklare för den som trampar ned folk och går över lik för att sko sig på enklast möjliga väg. Det är så omänskligt som det bara kan bli.

Jag varnade för detta redan på 80-talet men ingen ville lyssna på mig och förklarade att jag var en idiot som trodde att det skulle kunna bli som det nu blivit. Men nu är vi här och jag fick rätt. Nästa steg i min prognos för framtiden är krig och total anarki. Men folk kommer säkert säga att jag är en idiot som vågar påstå något sådant. För "mänskligheten är ju så bra och våra politiker vet vad de gör och de kommer se till att alla får det så bra så". Men för i helvete! Politiker är inga supermänniskor, de är likadana banditer och svin som alla vi andra. Människan tänker på sig själv i första hand.

I dag så står ju politiker över lagen, detta var inte meningen med den författning vi hade fram tills på 80-talet. Ibland frågar jag mig: "Vem skriver lagarna och för vems skull?" Medan ni klurar på det kan vi konstatera att det är det svenska folket som har skapat denna situation och vi får alla bära en del av skammen. Folkets misstag var att inte befatta sig med politik och inte sätta sig i vad som verkligen görs i maktens boningar.

Fundera på om du själv skulle vilja hamna i en situation där du blir allvarligt sjuk, kanske drabbas av MS eller reumatism eller någon annan allvarlig sjukdom och blir helt utförsäkrad och får gå till soc och hämta 3 600 kronor för att leva på en hel månad. Fundera på om du blir arbetslös eftersom ert företag lägger ned eller går i konkurs för att någon spekulant sitter och leker med ditt och andras liv. Har du den utbildning som krävs för att få ett nytt arbete? Inte? Då hamnar du i FAS3 och får jobba gratis åtta timmar om dagen fem dagar i veckan utan något att göra och utan pensionsgrundande inkomst. Fundera på det! Och du har ingen möjlighet att vidareutbilda dig under tiden så att du på sikt kan få ett arbete. Men den som ger er FAS3-arbete tjänar bidrag på er, vilket är skattebefriat ren inkomst rätt ned i fickan på företagaren. Och så säger politikerna att svenska folket är bidragsberoende. Sjukförsäkring, Arbetslöshetsförsäkring och socialförsäkring är inget bidrag, de är försäkringspremier som du har betalat in till och vilka handhas av skatteförvaltningen. Detta är ingen skatteinbetalning och således är det inget bidrag. Du har betalt till ett försäkringsbolag som staten äger.


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2011 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: