sourze.se

Moderaterna kör Sverige i botten

"Vill vi ha tillbaka fattigstugan, fattigvården, hundratals tiggare på våra gator och torg? Här i Uppsala ser jag tiggare, ibland fyra på en gång, bara vid Stora Torget. Och de är där dagligen. Hur kommer det att se ut om ett år, om fem år?"

Som vanligt säger finansminister Borg att sjukförsäkringsreglerna ska genomgå mindre justeringar, och att regeringen är nöjd med vad de har åstadkommit, att man satsar på folk som jobbar så att de ska få mer i plånböckerna. Nu planerar man för 60 miljarder till i sänkt skatt. Men att förbättra för de svaga i samhället går inte alls.

Jobbskattesänkningar? Visst, om de kom till gagn för de som tjänar minst skulle jag inte opponera mig så starkt, men att multimiljardärer ska ta del av dessa skattesänkningar tycker jag inte om. Och att man tar dessa pengar från försäkringssystemen är ren och skär stöld. Regeringen planerar att minska anslagen till Försäkringskassan från och med 2013 vilket kommer att drabba de sjuka ännu mer då de inte ens kommer att ha en handläggare att tala med. De kommer kanske att behöva åka tiotals mil för att komma i kontakt med Försäkringskassan då de inte går att nå på telefon för att köerna är timtals långa.

Men att satsa på de rika går jättebra.

Det är samma sak i hela samhället, man förstör skolan för att ge en sned intagningsbild till gymnasier och universitet. Och snart tar man bort den fria skolan med, skulle jag kunna tänka mig. Kontentan blir att enbart de rikas barn kan gå i skola i Sverige. Dessutom vill man sänka lönerna så att en vanlig arbetare inte ska kunna leva på sin inkomst. Man slutar bygga nya bostäder för att trigga priserna på de befintliga beståndet av småhus och insatslägenheter, vilket man också ombildar hyresrätter till och resultatet blir folk har inte råd att bo i städerna. Vi har hört olika Moderata röster säga att man inte vill ha arbetare i städerna, man vill ha dem i förorter eller sovstäder utanför stadsregionerna. Vi ser att kollektivtrafiken krymper för vart år som går. Bränslepriserna stiger i höjden men man sänker inte skatten på drivmedel så att folk kan ha råd att åka till arbetet eller att handla mat etcetera. Maten blir dyrare, elpriserna slår i taket och detta sker bara i Norden som har så hög elproduktion så att det räcker till alla och en var med råge. Men det är så att industrin har ett mycket lägre pris per kw-timme än vad privatkonsumenter har. Och nu ska Vattenfall höja nätavgiften så att priserna blir än högre.

Arbetslösheten har ökat till 8 vilket ligger helt i linje med Moderaternas ideologi då man vill se 2 5 av Sveriges arbetsföra population i arbetslöshet. Och varför vill de det? Jo, då kan arbetsgivaren moderaten tvinga fram lägre löner på grund av efterfrågan och tillgång. Och som en extra bonus till arbetsgivarna så har de tillgång till gratis arbetskraft genom FAS3 som vi har redan nu.

Jag undrar: kan ingen i Sverige vår historia? Kan ingen minnas hur det var bara för 100 år sedan? Har man totalt tappat bort över 100 år av arbetarrörelse? Vad gör facket som är en stor del i den Svenska historien? Så som facket håller på nu så gräver de sin egen grav! Och Socialdemokraterna, ni försöker att komma till insikt med ert problem, och ni kanske är på väg, men ännu är det väldigt kallt. Det har inte ens blivit fisljummet. Ni är totalt bländade av borgarnas hjärntvätt och USA:s WTO som är ett projekt som kommer att utlösa ett världskrig. Detta utopia som ni försöker att skapa gagnar inge arbetare över huvud taget.

Vill vi ha tillbaka fattigstugan, fattigvården, hundratals tiggare på våra gator och torg? Här i Uppsala ser jag tiggare, ibland fyra på en gång, bara vid Stora Torget. Och de är där dagligen. Hur kommer det att se ut om ett år, om fem år?

Jag kan inte för mitt liv fatta att den gemene svensken kan vara så korkad rätt ut sagt att de vill ha denna regering kvar. Förstår inte det halvalkoholiserade svenska folket att det handlar om dem själva? Att allting tar ut sin rätt, och i detta fall så kan alla bli sjuka och alla kan råka ut för olyckor och skador.

Fundera igen på hur du ska bete dig om du blir förlamad från halsen och ned, och blir tvingad att söka jobb efter den lagstadgade tidsgräns som du har att bli frisk på? Dessutom kan du inte komma tillbaka till det jobb du har eftersom så fort din arbetsgivare får reda på att du är sjuk eller skadad så får du sparken. Dessutom måste du omskola dig till något nytt, och det du kan göra är kanske att åka runt i din rullstol med en reklamskylt på ryggen, eftersom du inte kan tala eller röra dig över huvud taget. Dessutom så är du kanske tvungen att betala för din egen permobil då subventioner på hjälpmedel troligen kommer att tas bort.

Ta nu och fundera på vad i helvete som är på gång!


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 07 apr 2011 08:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: