sourze.se

Ni är alla potentiella stjärnreportrar!

Hej Sourzeläsare och skribenter! Vi läste Sten O Anderssons artikel om Sourze som publicerades igår. Vad roligt att ni engagerar er i hur Sourze ska vara! Fortsätt med det och maila oss gärna om idéer och synpunkter. Här är lite om hur vi ser på Sourze.

Visst är det sant att vi lyfter fram en del offentliga personer som vi ber skriva, men ingen kan väl säga annat än att läsarna får mer plats i Sourze än i någon annan tidning? De flesta som kommenterar hur de vill att Sourze ska fungera gör det utifrån vad just han eller hon vill. Det vi på redaktionen försöker göra är att jämka alla viljor, både de som hörs och de som inte hörs. Hittills har vår ambition varit att vara ett slags modern kvällstidning dvs det har inte varit att vara t ex en litterär klubb eller politisk debattsajt - utan både och, och allt annat. Bredd och höjd har alltid varit vårt mål.

Sourze har ca 70,000 unika besökare i månaden. Det är sant att många kommer via Google. Är det bra eller dåligt? Bra tror vi, varför inte? Skälet till att så många kommer in via sökmotorer är bla att Sourze har över 100,000 sökbara sidor på Google 40,000 mer än t ex Expressen och att många använder Google för att söka information. Läsarna är inte mindre värda för det. Istället betyder det att artiklar kan komma att få fler och fler läsare över tiden. En miljon unika besökare har varit inne på Sourze på 1,5 år.

Vi är så klart subjetiva också på redaktionen, när det gäller vilka vi ber skriva och vilka av de okända skribenterna som vi lyfter fram. Politisk neutralitet har vi dock alltid värnat om. Men, det roligaste vi vet är, de facto, när för oss helt okända skribenter dyker upp på Sourze och levererar känsla, intensitet, engagemang, förmåga att nyasera sig och att uppfatta och beskriva saker i sin omgivning eller i sin person på ett ovanligt medryckande sätt eller skribenter som verkligen lägger ner arbete på att följa en viss händelse i samhället och oprovocerat rapporterar löpande om det. När vi upplever det, tvekar vi aldrig att lyfta fram skribenten.

Vi tror dessutom att en och samma person ofta har många intressen. En och samma person kan utan tvekan vara intresserad av porr, politisk debatt, analyser av tv-programmet Idol och vissa kändisars liv. Men, som vi alltid har sagt på Sourze till den som klagar på innehållet - och vilket vi anser gör oss unika i medievärlden - publicera själv mer då, av det just du vill ha. Ingen blir gladare än vi om läsarinnehållet överglänser kändisinnehållet i kvalitet och attraktionskraft. Ofta finns det så klart ett skäl till att en person blivit offentligt känd. Han eller hon har redan tidigare lyckats engagera människor i nöjesvärlden eller i den politiska världen. Det är så lätt i jantelagens namn, att racka ner på folk och hävda att man är så mycket bättre själv, men de flesta hade nog inte varit lika sturska vare sig i dokusåpemiljö, i morgon-TV-soffan eller i riksdagsdebattspulpeten.

Redaktionens mål är i alla fall att skapa en spännande mångfald, att mer och mer lyckas engagera hittills oförlösta skribenter eller reportrar att kliva ur sin vardagsroll då och då och ikläda sig rollerna av kanske ledarskribent på DN, Linda Skugge, Alex Schulman, Janne Josefsson, Jan Guillou eller Liza Marklund - helt enkelt då och då ta på sig reporterglasögonen och se på sin omgivning som en kritisk journalist och rapportera om det på Sourze - eller motsvarande som författare.

Vi brukar säga att vem som helst av oss medborgare, årsmodell 2007, skulle fått stjärnreporterjobbet på New York Times, årsmodell 1992, bara genom att berätta om vår vanliga dator och vår mobiltelefon, årsmodeller 2007. Ni är helt enkelt alla potentiella stjärnreportrar och stjärnförfattare - och vår ambition här på Sourze är att få er att inse det, utnyttja internet för research, utnyttja er mobil till att ta bilder, bearbeta materialet och publicera det i Sourze. Vi lovar i vår tur att göra vad vi kan för att ger ert material så många läsare som möjligt.


Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2007 18:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: