sourze.se
Artikelbild

Fan, fan! Jag har blivit laktosintolerant!

"Jag kommer aldrig mer kunna äta mitt favogodis, skumdelfiner doppade i mjölkchoklad! Jag - som älskar allt som har med ostar och Keso att göra. Suuuck..."

Jaha, då fick man den diagnosen slängt rakt i ansiktet då: "Linda, du är laktosintolerant."

Vadå, bara så där? Och sen tack och hej? Fan, fan, fan! Jag är laktosintolerant. Jag som lever som värsta hälsoguron själv. Suck! Och inte nog med det, jag motionerar dessutom varje dag. Och så blev resultatet det här. "Men Linda, är det här tacken?", säger jag högt till mig själv. Jag som är så noga med kosten och alla vitaminer som jag tar. Mitt vitaminskåp, bara det ser ut som en hälsobutik. Jag är sjuk! Jag kommer aldrig mer kunna äta mitt favogodis, skumdelfiner doppade i mjölkchoklad! Jag - som älskar allt som har med ostar och Keso att göra. Suuuck... nu måste jag lägga om min kost igen. Snart kan jag inte äta någonting alls. Först var det rött kött och sen vitt ris och nu mjölkprodukter. Vad är det som händer med mig? Håller jag på att förintas eller? Det känns som det. Att gå ut på restaurang med mig är nu lika med döden. Vem kommer orka stå ut med mig som kommer att krångla och ta tid. Jag kommer att bli en sån där jobbig kund som måste fråga vad allt innehåller och så blir jag genast den som serveringspersonalen skyr som PESTEN. Det vet jag eftersom jag själv har jobbat i den branschen. Det skitjobbigt med människor som krånglar med maten och ska ha hela menyn förklarad med allt vad maten innehåller. Jahaja, då har jag blivit en sån kund.

Allt började i våras när jag märkte att min mage ständigt var svullen och jag hade upprepade gånger magsmärtor. De kom allt oftare. Hur hårda träningspass för magen jag än körde så spelade det ingen roll. Min mage buktade ut precis som om jag var gravid. Och efter varje träningspass så drack jag två stycken proteindrikar. Det var kanske därifrån det kom. Att drikcka träningsdrycker flera år i rad på tom mage, ja, det låter ju inte så smart av mig. I början trodde jag att det kanske berodde på stress, men sen började jag märka att så fort jag fått i mig proteindrinken så svullnade min mage upp som en jäst ballong. Likaså om jag åt någon dressing eller mat med grädde i så fuckade min mage totalt. Men inte nog med det, sen kom nästa överraskning: jag klarade inte heller av att äta sushi, då fick jag så ont i magen att jag var tvungen att bo på toaletten. Sushi, som dessutom råkar vara min favoriträtt! Då blev det nog för mig och jag insåg till slut att jag måste gå till en läkare och titta vad det är för fel på mig. Min diagos: laktosintolerant. Men hoppet är inte slut för det; thank god for Valio!

Ni som är lite nyfikna på mig kan titta på TV4 på tisdag klockan 10:00. Då ska jag vara med i Malou von Sievers program. Och ni som har TV400, ni kan se mig som gästprogramledare där, jag läser kändis nyheter på måndag- och fredagkväll.


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2007 22:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: