sourze.se
Artikelbild

Kan man säga "gudshen"?

Är kanske hela genusvetenskapen skakad i sina grundvalar, av detta lilla försåtliga ord? Hen, och alla problem och misshälligheter kan sopas under mattan.

Troende. Religiös.

Ordet gudsman bör bytas ur mot "gudshen", andlig fåraherde, nu i genusvetenskapens stormflod. Som inte ens har låtit sig hejdas av det komplett idiotiskt könlösa hen. Ordet som möjligen kan användas en smula under påskveckan. Trots att "hen" tvingas jobba äggstra hårt med sitt vilket inte kan anses könsneutralt då tuppen inte värper ägg. Inte ännu. Den privilegierade manspersonen Herr Han föder inte heller några barn. Ännu. Vilket skulle kunna ses som en utjämnande kompensation numera, när han slipper värnplikten.

Kan man säga "gudshen"? Inte bara präster av alla kön funderar på om man inte riskerar feminismens hela idé med detta försåtliga ord. Man säger ofta gudsman. Men aldrig gudskvinna. Det måste bli "gudshen". Ett påvligt och ärkebiskopskt dekret är att vänta.

Fackliga förhandlingsdelegationen rekommenderas framföra lämpligheten av en 5-procentig löneökning för hen, hen, hen och hen. Ett diffust krav som kan tänkas förvilla arbetsgivaren till en snabbare löneutveckling mellan "hen" och "hen". Eller han och hon, som man sa nyss, förra året, 2012.

Är kanske hela genusvetenskapen skakad i sina grundvalar, av detta lilla försåtliga ord? Hen, och alla problem och misshälligheter kan sopas under mattan. Hon skulle aldrig sopa något under mattan. Hen kanske, tveksamt, men Han skulle göra det direkt när Hon och Hen tittar bort. Ogärningen skulle förstås upptäckas av lilla Danuta från Rutan, städfirman som har högkonjunktur nu när både Han, Hen och Hon förverkligar sig själva och saknar tid för hemmets skötsel. Lilla Danuta skulle inte skvallra - lite extra jobb skrämmer inte henne. Fakturan skrämmer möjligen skattmasen.

Med dessa enkla rader ber jag att få önska eventuella läsare en Glad Påsk. Han, Hon, Hen. Och Hunn.


Om författaren

Författare:
Lennart Lundwall

Om artikeln

Publicerad: 24 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: