sourze.se

Idolerna är back on track!

Efter förra veckans magplask av flera i Idol var jag inte lika förväntansfull som jag brukar, men jag hade fel – vilken helkväll och vilka prestationer! Nu är vi på spåret igen och snart kommer det att bli svårt att välja vem som ska åka ut.

Emil valde att framföra ”Cry me a river” av Justine Timberlake som här lånar ut en hitsingel. Tyvärr är kavajen lite för stor för Emil. Han gjorde så bra han kunde och när han åkte ut kändes det nog som att det var det mest rättvisa som kunde hända. Men all heder åt Emil och fortsätter han att sjunga så får vi hoppas att det blir svenska låtar, för en ny Hellström finns det alltid plats för, och svenska är vackert.

Olle Hammar sjöng ”Beat it” från Michael Jacksons album ”Thriller”. Den är ju inte det lilla att ge sig på, Olle sjunger här med en stark övertygelse och ett go som jag tidigare inte sett hos honom och det betyder absolut utveckling men det känns inte att det räcker som Idol. Han har fler chanser att visa vad han kan så det gäller att han tänker klokt och väljer med omsorg. Han kan hänga löst nästa vecka.

Linni sjöng ”Angels” av Robbie Williams. Jag måste tyvärr svära: fy fan vad gott du satte denna Linni, jag rös, frugan rös och fan vet om inte katten rös den också. Som domarna sa: ”Välkommen tillbaka!” Linni är min absoluta favorit, inte för att hon kommer att vinna för så blir det inte, ingen kan leverera som Molly, men Linni är en stjärna i sig själv. Hon har utstrålning och coolhet som man sällan skådar, samtidigt känner jag att man skulle vilja skydda henne från allt ont i livet, så nu skickar jag en skyddsängel till dig Linni, den kommer att skydda dig resten av livet mot orättvisor och elakheter, du kommer att glida fram på en räkmacka. Ja, tänk om det var så enkelt. Nåja, hon har skinn på näsan så det ska nog gå bra, skulle bara vilja känna att hon kunde känna sig som en av alla andra men jag får känslan av att hon känner sig utanför. Om så är fallet Linni så vet att du är en av alla oss andra i vardagsrummen som tittar på dig och vi tycker att du är underbar, hade jag haft en dotter så skulle hon absolut kunnat vara precis som Linni, det hade varit stolt över.

Moa sjöng ”Superstition” av Stevie Wonder. Jag trodde att det skulle bli jättesvårt för Moa att fixa denna till sin egen men gud vad jag bedrog mig, hon var fantastisk, och lite fick vi se att Moa trots allt börjat känna efter hur hon kan röra sig på ett bekvämt sätt på scenen. Hon är på gång, hon utvecklas och hon är allas vår egen Moa, tack för ikväll Moa!

Robin sjöng ”Halo” med Beyonce. Här var jag verkligen osäker när jag läste låtvalet, men jag räknade aldrig ut honomm, för röst har han redan visat att han besitter, och trots starka påhopp av Bard har han hela tiden kämpat på. Och nu jäklar ger han igen, för efter denna föreställning finns det inga tvivel längre. Denna kille, med rätt låtval, är en given Idol, absolut, och visst tusan kunde man se lite Philip Oakey i vår unge vän här. Robin är numera ett starkt kort att räna med.

Amanda P hade valt ”Heroes” av Bowie. För de flesta av oss som är födda på 60-talet tror jag nog att det kändes som att en grav skändades när denna låt med alla våra minnen grävdes fram. Kan någon verkligen tolka en sådan här klassiker, och framför allt, låter vi själva någon göra det? Trots att jag gillar Amanda P så var jag tveksam, och återigen denna kväll blev jag tillrättavisad, hon gjorde det helt fantastiskt så till den grad att jag tror David själv skulle applåderat. Jag får en känsla av att någonting motarbetar denna tjej, kan det vara den gamla jantelagen? Hon uppvisar verkligen en "Jag kan-attityd”. Men det är just det hon ska, man måste tro på sig själv i dessa tävlingar annars är man rökt. Jag tycker att hon är helt underbar – och glöm för guds skull inte att de flesta av årets idoler är så unga att föräldrarna fortfarande säger godnatt och sov gott när de lägger sig, kom ihåg detta.

André sjöng ”Tiny dancer” av ingen mindre än Elton John. Återigen – hur fan tänker ni när ni ger er på kung efter kung tänker jag, och återigen, när halva låten gått så inser jag att jag haft fel igen, André levererar, och det till fullo. Elton kan vara stolt, och ännu en idol är tillbaka i gamet, tack Andre för att du var rädd om vår Elton.

Molly sjöng ”Only girl in the world” av Rihanna. Ja, Molly, Molly, Molly så säker din framtid är. Denna låt var till och med för liten för din röst. Jag behöver inte fråga "Vad månde bliva" för det vet vi, en stor stjärna absolut, Idol håller en bra klass i år det kan vi säga efter denna veckas leveranser men Molly ligger ett eller till och med två snäpp högre än alla andra, vilket är tråkigt för stämningens skull, men det är bara att gilla läget.

Amanda F sjöng ”Joleen” av Dolly Parton. Här var jag faktiskt orolig att det skulle vara lite torrt eftersom jag alltid tyckt att just denna låt är torr men Amanda gjorde som vanligt sin egen tolkning, vilken återigen påminde mig om Marilyn Monroe och precis som den nyss nämnda trollband hon hela folket. Hon är en klar artist redan, som jag sagt tidigare och lika bra som vanligt. Tack för ikväll Amanda.

Ja ni ska veta att jag funderat hur det skulle sett ut på min tid, när jag var 16, om alla dessa program funnits, om jag hade chansat på något. Jag växte upp kring 1980 utan mobiler eller internet, in the old days, back then, och jag har kommit fram till att den ende tävling jag hade kunnat ställa upp i hade varit "So you think you can’t dance!" För det ska ni veta att när jag gick ut på disco fanns det ett stort frågetecken som hängde över mig. Jag kunde för mitt liv inte förstå att när jag blev så full att jag inte mindes var jag somnade, och till min stora förvåning vaknade hos någon okänd tjej så undrade jag givetvis varför detta bara hände när jag var stupfull. Gick jag ut nykter – eller vänta nu det där har ju aldrig hänt, men drack jag bara så pass att jag var lagom full – så fick jag aldrig hem en tjej. Svaret låg i att när jag var för full för att dansa så slapp de se just det, en kille som absolut inte borde dansa ska heller inte göra det, tro mig, its a big NO NO. Och jag dansar lika bra som jag simmar, det vill säga att av någon konstig anledning, som borde lösas på kanalen discovery, så sjunker vissa människor väldigt fort i vatten, bara vissa, och där är jag.

Jag är återställd vad gäller programmet Idol, det är verkligen idoler och alla är tillbaka, och grattis i efterskott Linn0,i du fyllde ju år den 20:e, c u in a week guys!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 22 okt 2011 14:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: