sourze.se
Artikelbild

Jag tänkte skriva om honom

"Där fanns bara sorg över att kärlek också kan brinna ner och svalna, bli till aska. Det var nog det enda vi aldrig lärde varandra."

Jag tänkte skriva om honom. Just det, han som formade, som lärde mig att växa, och att älska. Han som såg på, och han som orkat. Han som lyssnat när det inte var någon annan som gjorde.

Just honom tänkte jag skriva om.

Det är otroligt hur människor liksom fastnar under skinnet, hur han finns i allt jag gör, i allt jag säger, och i det jag är. Det är mer än en månad sedan nu, som vi bröt upp.


There was a time when you let me know
Whats really going on below
But now you never show that to me do you?


Det var inget hatiskt uppbrott. Inget skrik, inga svek och inga hårda ord. Jag har svårt att se hur man kan hata någon man en gång älskat. Där fanns bara sorg över att kärlek också kan brinna ner och svalna, bli till aska. Det var nog det enda vi aldrig lärde varandra.

Jag var inte ens sexton när han fann mig. Nu är jag 22. Han är all kärlek som funnits i mig, i sex år. Och när jag blödde, blödde han och när han föll, så höll jag emot med allt vad mina ben orkade och när vi skrattade så stannade tiden för en stund och när jag inte vågade ta ett steg, fick han alltid mig att ta två.

Men det är så lätt att se allt det fina, när allt har brunnit ut.

Jag läser gamla texter jag skrivit. Det var ju egentligen ganska barnsligt, men redan ett par veckor after att vi träffats skrev jag att det fanns en person i mitt liv jag kunde dö för. Det kunde jag nog inte då, men ett par år in fanns där inga tvivel, och inget barnsligt. Bara ren fakta, han var djupare in än någon annan.


And remember when I moved in you
The holy dove was moving too
And every breath we drew was Hallelujah


Jag ångrar ingenting. Inte en dag. Är inte det konstigt, när sex år har gått, och man plötsligt står här ensam?

Men det är inte så med honom. Vi har liksom växt in i varandra, blivit en och samma person. Med en vänskap som bror och syster, tillsammans med en passion som skulle göra elden avundsjuk. Det är inte så med honom. Jag har inte slängt bort tid. Han har gett mig den.

Det hårda är att tid är det enda du varken kan spola bakåt eller framåt.

För ett par veckor sedan var vi bästa vänner. Nu måste han komma över, och lägger locket på. Och jag ger honom det, för allt han har gett mig.

Jag älskar dig. Tre små ord, så stora. Som bara du har fått höra, ur min mun.

Dom säger att den jävligaste stunden i livet var den när du gick. Men jag lever på att den finaste stunden i livet, var den när du kom.


Maybe there is a God above
But all Ive ever learned from love
was how to shoot somebody who outdrew you

And its not a cry that you hear at night
Its not somebody whos seen the light
Its a cold and its a broken Hallelujah


De kursiverade texterna är ur Leonard Cohens "Hallelujah"


Om författaren

Författare:
Anneli Bergqvist

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2009 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: