sourze.se

Jag vill betala solidarisk skatt del 3

Mitt under allt elände angående svartarbeten den gångna veckan, meddelas en positiv nyhet:

Sedan frisörs- och restaurangbranschen sedan årskiftet har tvingats notera samtliga transaktioner via personalliggare har följande inträffat: SVARTJOBBEN HAR MINSKAT.

I Aftonbladet 8/11 meddelar skatteverket att staten förlorar 66 miljarder kronor varje år, på grund av svartjobben. För dessa skatteintäkter skulle till exempel barnbidragen kunna höjas med drygt 3800 kronor/månad, eller pensionerna med 2000 kronor.

Jag betalar gärna skatt för att finansiera den gemensamma välfärden, åt dem som har det svårast och behöver mest hjälp, till denna målgrupp räknar jag "fattigpensionärerna" och förordar en generell höjning av statspensionen, framför ett fåtal mesiga bidragshöjningar. För 6 år sedan rapporterade Riksskatteverket att, om alla betalade lagenlig skatt, så skulle förmögenhetsskatt och fastighetsskatt kunna slopas. Nu har vi gudskelov en regering som bestämt sig för slopa den förstnämnda, i alla fall, från och med 2008.

Man kan hoppas att regeringen-Reinfeldt nu tar Skatteverkets uppgifter på allvar och håvar in de skatteintäkterna till statskassan, i såfall lyckas Alliansregeringen förbättra vardagen både för de pensionärer som har det svårast och genomföra skattesänkningar för de som missgynnats mest under sosse-regimen. Det skulle då bli lite "häftigt att betala skatt".


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 09 nov 2007 12:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: