sourze.se

Jippee för mig! Jag ska bli mamma!

Snart är man mamma, och ärligt talat så är jag lite rädd. Hur ska förlossningen gå? Och vad kommer att hända där inne på förlossningen? Kommer min sambo vara redo, och jag, är jag redo?

Så många frågor... Man ska vara med om något man aldrig varit med om förut. Självklart är jag lite rädd. Men jag börjar lugna ner mig. Konstigt, trodde det skulle vara tvärtom - att jag skulle bli mer rädd ju närmare det kommer. Men verkar inte va så. Nu har jag läst så mycket om det och jag känner att nu är jag redo. Nu vill jag ha min bebis hos mig! Jag är redo att bli mamma!

Min panikångest är inte längre lika stark som den varit förut, eller den visar sig inte lika ofta. Jag har lärt mig lite att hantera den, men ibland kommer den fram och det är så jobbigt. Man blir så matt efter en "attack". Min sambo vet inte riktigt hur han ska reagera, men jag tycker han sköter sig bra. Det räcker att han bara finns hos mig! Och stöttar mig varje dag. Med honom vid min sida kan jag övervinna allt! Och snart ska jag föda vårt barn, inte långt alls kvar nu. Som han längtar, så kul att se när han pratar med magen, och säger åt h*n att nu får du komma ut till mamma och pappa. Ja för det är just det vi ska bli, föräldrar. Jag längtar, längtar så. Visste inte att man kunde längta så här mycket, men det kan man!

Sist min "attack" kom låg jag och grät inne på toaletten i nästan två timmar. Om jag va slut efter det, det kan ni gissa! Jag orkade inte med någonting, och jag vart orolig om bebisen kanske hade känt att jag va så ledsen? Kan dem känna av sådant fast dem ligger inne i magen? Att dem också blir oroliga av att mamma är ledsen och nere?

Ibland kommer min panikångest ofta, men ibland kan det ta flera månader inna den kommer och "attackerar" mig igen. Det som är så jobbigt är att jag inte riktigt kan kontrollera det, eftersom den smyger sig på mig. Och vips så är jag mitt uppe i dessa hemska tankar. Det är så hemska tankar som kommer, att jag ibland inte förstår vad dem kommer ifrån.

Men det kommer bli bra, det vet jag! För jag är så öppen för att få kontroll över det här nu. Skönt att se att det är något som händer! Jag klarar av att ta itu med saker! Jippee för mig!


Om författaren

Författare:
Madeleine Ego

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2007 10:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: