sourze.se

Vi barn är inte problemlösa

Vissa vuxna tänker mest på sig själva. Vem ska laga mat den här veckan? Gud, hur ska jag hinna ta semester? Räkningarna ska betalas, lönedagen har inte kommit än... med mera, med mera.

Men tror du inte vi barn också har sådana problem? Varför är inte jag lika omtyckt som brorsan? Har inte jag rätt till mer tid vid datorn? Varför lyssnar inte mamma på mig? Åh, nej, kompisarna kommer bli jättearga om jag säger som det är... med mera, med mera.

Om man frågar föräldrar t. ex. vad det blir för mat medan dom tänker "vad sjutton var kontonumret till det?" då blir dom oftast arga och snäser "Låt mej vara ifred, jag är upptagen!". Men vadå? Vi kan tänka på saker som "Åh, när ska jag hinna träffa pappa?" när föräldrarna säger "Gå upp och städa ditt rum!". Men då får man inte snäsa till, då får man gå upp och städa sitt rum.

Då blir vi ju förstås fulla av tankar och funderingar hela tiden, man hinner ju inte tänka klart. Och hur tror du man presterar i skolan då?


Om författaren

Författare:
Michaela Carlsson

Om artikeln

Publicerad: 05 jul 2007 14:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: