sourze.se

Melodifestivalen - jag kommer aldrig mer se den

Sverige hade Norden, Serbien hade Östeuropa. Nu handlar det om samarbete och inget annat.

En sak som har varit som en tradition för oss i Sverige är Melodifestivalen, men detta blev årets fiasko. De senaste åren har Melodifestivalen genomgått en revolution. Schlager, glitter och glamour, vad hände med allt? Är det bara Sverige som fortfarande förstår vad Melodifestivalen går ut på? Rock, dystra färger, och allt som inte har med schlager att göra, är just vad dagens Melodifestival är.

Nu handlar det inte längre om vem som sjunger bäst, vem som har finast kläder, vad låten ens handlar om. Nu handlar det om vilka kontakter man har till andra länder. Melodifestivalen i Finland, var bara ett stort fiasko. Vissa trodde att Sverige skulle hamna bland topp fem, och vissa trodde att Sverige skulle vinna? Men vad hände? Jo, 18:e plats. Det betyder kval nästa år.

Men man visste redan vem vinnaren skulle bli efter att 12 av 42 länder hade givit sina poäng. Hur gick det till? Som sagt, det hade inte någonting att göra med vem som sjöng eller om vad, det kunde lika gärna ha stått en 17-åring som trallade runt och sjöng någon bibelsång. Nu handlade det om kontakter mellan länderna.

Balkan eller Östeuropa, som har mest länder kopplade till varandra, röstade självklart på varandra och så är det överallt. Inom norden fick Sverige endast toppröster från Danmark, Norge och Finland. Så hur svårt är det att lista ut vinnaren? För att Sverige skall klara sig till nästa år, är det bäst att de redan nu börjar knyta kontakter med andra länder annars är det hopplöst för Sverige.

Något som nu är mer uppenbart är att jag aldrig mer kommer se på Melodifestivalen. Det som har varit en tradition för mig. För schlager är det sista det är och Sverige kommer ändå aldrig vinna igen.

Men vem vann? Jo Serbien vann med sin bibelsång.


Om författaren

Författare:
Virginia Zlocka

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2007 23:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: