sourze.se

Om du hade varit kvinna Billy Butt

Man måste ha rätt till adekvat vård oavsett om man är kvinna eller man och var i landet man bor. En ung AT-läkare framkallade hjärtfel på mig. Läkaren är nu dömd i HSAN men det återstår att se om jag får vård.

Felbehandlad
Jar skulle äntligen få operation i underlivet i februari 2005, men en vecka innan drabbades jag av allergiutslag och sökte akuten för allergin. En ung AT-läkare som hade problem med svenska språket framkallade istället hjärtfel på mig! Hon satte in intravenöst adrenalin direkt i en ven så det kändes som hjärtat skulle sprängas och jag fick sprängande smärta ut i armen. Jag skrek att hon skulle sluta och sköterskan sa att hjärtat slog i 200 men läkaren bara vek sig dubbel av skratt och sa att "...jag var en ung frisk kvinna. Hade du varit gammal hade jag inte vågat. Då hade du fått hjärtinfarkt."

Jag försökte förklara att jag är mycket svag av sjukdom och försökte senare påtala för överläkaren att adrenalinet gjort så jag hade svår krampande smärta i bröstet, hjärtat och ut i armen. Han bara fnös åt mig och gick. På utskrivningsjournalen står det att jag hade hög hjärtrytm och värk ut i armen och ändå gjordes inget åt det!

Nonchalerad överallt
Jag har sökt på olika håll och trots att det visar fel på EKG, samt st-förändring som betyder att hjärtat är belastat, snabb hjärtrytm på 185, blir jag bara utskrattad, klappad på huvudet, och nonchalerad som ung kvinna för att jag inte är gift och har familj!

Jag har nu fått medicin för hjärtat, men bara svag dos som inte hjälpt! Läkaren erkände att adrenalinet påfrestat hjärtat men menar att unga kvinnor inte får hjärtproblem,
"...aldrig hört talas om under sin 30-åriga läkarbana!"
Skulle en man blivit behandlad på detta sätt? Ligga hemma i svåra bröstsmärtor med kramp i bröstet, hjärtat, och sprängande smärta ut i vänster arm, yrsel och svårt illamående utan ordentlig utredning som jag nu fått göra sedan AT-läkaren felbehandlade mig, för de svåra bröstsmärtorna och orkar inte ens se på TV utan att få svimningskänsla!

Ingen vågar ta ställning
Även andra medicinare har erkänt att man inte ska sätta in Adrenalin intravenöst vid allergi utan bara vid hjärtstillestånd och medvetslöshet. På sjuka och svaga är det alldeles för påfrestande för hjärtat, trombyosframkallande, men de vågar inte gå emot sina kollegor!

En läkare förklarade för mig att man kan jämföra mitt hjärta med en förgasare som hängt sig och går på turbo även i viloläge och han erkände att något hänt när AT-läkaren påfrestade hjärtat med stresshormon, adrenalin, men sedan han läst de 15 år gamla skvallerjournalerna så ändrade han uppfattning och skrev i journalen att hjärtfrekvensen är så lugn!?

Hotad på ronden
Jag blev t.o.m. hotad på ronden av hjärtläkaren sist jag låg inne på Uddevalla sjukhus nu i januari efter att segnat ner för femte gången i vintras i andnöd och krampande bröstsmärtor klarar inte att andas i kylan efter felbehandlingen Hjärtläkaren sa att sjukhuschefen hade känningar i Socialstyrelsen och att de skulle göra allt för att få bort denna erinran, prick. "Så det ska allt gå bra. Sedan är det bra för vår del!". Varken jag eller kuratorn kunde tolka det till annat än ett hot!

Hela sommaren har jag, en ung kvinna, fått ligga inomhus i källaren därför att jag inte klarar värmen för hjärtat. Jag blir värre illamående och får andnöd och bröstkramper. Det hade varit bättre att AT-läkaren fått fortsatt spruta in adrenalin så jag dött direkt, istället för att plågas så här! Måste nu har hjälp med allt dygnet runt och mamma får ingen avlastning.

Socialstyrelsen har nu överklagat HSANs dom och trots att Socialstyrelsens sakkunnige läkare skriver att en hjärtinfarkt kan ha framkallats av felbehandlingen och att AT-läkaren borde gett annan behandling så fick Socialstyrelsen rätt i Länsrätten! Detta tack vare känningar i "maktens korridorer!"

Segnar ner
Jag ligger nu som ett kolli i mitt föräldrahem eftersom jag inte kan ta mig uppför trapporna till min lägenhet utan att segna ner. Behöver vård dygnet runt. Svåra bröstsmärtor och andningsvårigheter med bröstkramp, hög hjärtverksamhet på 185, och sprängande smärta ut i vänster arm.

Senaste nytt
Jag har nu fått en remiss till hjärtröntgen med tid om 4-6 månader.

Detta du, Billy Butt, i världens tryggaste land!

www.lindagarben.se
Länk: lindagarben.blogspot.com


Om författaren

Författare:
Linda Garbén

Om artikeln

Publicerad: 28 okt 2006 14:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: