sourze.se

Zürich – En stad att längta tillbaka till

"När svenskar planerar en storstadssemester brukar det vara metropoler som London, Paris, Rom och Berlin som hägrar. Det finns emellertid så många fler alternativ och jag vill här slå ett slag för Zürich..."

Kommentarer

I de tyska renässansmålarna Lucas Cranachs fotspår

"Förra året besökte jag några intressanta utställningar om de välkända renässansmålarna Lucas Cranach den äldre (1472-1553) samt hans son Lukas Cranach den yngre (1515-1586) som var i fokus 2015."

Kommentarer

Salomonöarna - paradiset på jorden

Det har blivit många besök på paradisiska platser denna sommar och Salomonöarna i Söderhavet är inget undantag...

Kommentarer

Madagaskar – den okända ön

Säger man Madagaskar till någon så får personen ofta något drömskt i sin blick...

Kommentarer

Seychellerna – öparadiset i Indiska oceanen

"Jag besökte Seychellerna i början av juli och njöt av de lite svalare temperaturerna som påminner om en skön, svensk sommardag."

Kommentarer

Kenya – ett vackert land med en spännande kulturell diversitet

Kenya har under modern tid haft sin beskärda del av terrordåd som kastat en skugga över landets fragila turistsektor, en av Kenyas främsta inkomstkällor. Kenya har emellertid agerat bestämt och ökat bevakningen av gränserna till andra länder, vilket har lett till att landet i nuläget varit förskonat från dåd det senaste året. De tidigare dåden har tyvärr avskräckt många västerlänningar från att resa till landet, vilket har lett till att landets nationella flygbolag hamnat i kris samtidigt som hotellen runt om i landet fått se beläggningen minska. Ett sätt att visa att man stödjer Kenya och dess folk är att man som turist väljer landet för sin semester. För Kenya har mycket att ge.

Kommentarer

Makedonien: Landet som överträffar resenärens förväntningar

"Makedonien som land har verkligen gett mig mersmak och jag känner ett sug att få återvända..."

KommentarerJohan T-Katiska

 

Ens fienders fiender är inte alltid ens vänner

"Det engagemang vi ser mot fascism och för solidaritet har lite att göra med specifika grupper. Det är folket som talar, med sin egen röst, utan någon självutnämnd förtrupps tillåtelse."