sourze.se
Artikelbild

Om dem jag älskar

Det är som ett lapptäcke av tankar - alla bitar olika varandra, men som jag ändå trodde hade något gemensamt med mina.

Det stora allvaret... är större än man kan tro. Än vad jag trodde. Mycket större.

Min livsbana har helt andra spår än deras, dem jag levt ihop med, dem jag älskar. Det är som ett lapptäcke av tankar - alla bitar olika varandra, men som jag ändå trodde hade något gemensamt med mina. Det har de inte, har jag förstått. Ingenting. Inte ännu, kanske aldrig.

Vi följer våra olika livsspår. Jag förstår inte längre hur människor kan följa varandra i samma spår, samma fåror? Det kunde inte jag. Jag följde mina egna spår, de som kändes rätt i hjärtat, som kändes rätt mot människor och människors värde och dem närmast hjärtat. Men det visade sig ha mindre betydelse att jag tänkt så, eller ingen betydelse alls.

Jag som trodde, att jag hade betydelse för någon, har förstått att det har jag inte. Min livsbana har helt andra spår än deras, dem jag levt ihop med, dem jag älskar.

Det är som ett lapptäcke av tankar - alla bitar olika varandra, men som jag trodde hade något gemensamt med mina. Det har de inte, har jag förstått. Ingenting. Inte ännu, kanske aldrig.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: