sourze.se
Artikelbild

Parkeringsbanditer tar över Malmös gator

Medan vanligt folk vid hot om inkasso svär och betalar sina parkeringsböter så finns det notoriska felparkerare som inte bryr sig eftersom de anlitat kriminella krafter för att utan efterräkningar kunna parkera var och hur de vill.

I Malmö finns de åtta största banditerna inom "parkeringsbotsbranschen". Den största av dem har registrerat sig som ägare till 2 766 fordon och dragit på sig miljontals kronor i böter som han aldrig kommer att kunna betala. Denne man har över 6 000 parkeringsböter och 58 949 583 kronor i skuld till trafikförsäkringsföreningen. De övriga sju "parkeringsbanditerna" ligger inte långt efter detta praktexempel på rättssamhällets misslyckande.

Med tanke på att parkeringseländet har pågått i många år så undrar åtminstone jag över vad de ansvariga för att komma tillrätta med det hållit på med under denna tid? Varför har man inte kunnat stoppa denna organiserade ekonomiska brottslighet? Lösningen måste vara inriktad för att stävja problemet direkt då det uppstår. För även om den ovan nämnda "parkeringsbanditen" nyss åtalats för skattebrott, så finns det inget som hindrar andra att ta hans plats under en lång tid framåt.

Ett exempel på en direkt åtgärd som redan borde ha satts in är att den bil som noterats för mer än två obetalda parkeringsböter bogseras bort och säljs ifall inte ägaren snarast löser ut den genom att betala böterna och bortforslingen av sin bil.

För den som sköter sig i samhället är nog inte oförmågan att stävja parkeringseländet någon nyhet eftersom vi mer och mer tvingas se hur kriminella inte kan nås av lagens långa arm. För oss är dock möjligheterna att smita från parkeringsboten lika obefintliga som att fuska med skatten. Här är samhället, med all rätt, benhårda i att utkräva ansvar. Men jag börjar dock tvivla på samhällets makt, med anledning av de notoriska parkeringssyndarnas möjligheter till att göra som de vill.


Om författaren

Författare:
Tomasz Striner

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2011 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: