sourze.se

Politiker driver Sverige som ett företag

"Just nu håller dessa finansvalpar på att försätta Sverige i kaos. Yuppieyngel som inte har en aning om hur man styr ett land håller på att sälja ut Sverige och se till att staten inte har en möjlig chans att se till att välfärden upprätthålls."

Är meningen med livet att vara en slagpåse för alla så kallade "framgångsrika personer" utan skrupler? Är meningen med livet att vara en person som man kan trampa på utan att den som trampar behöver stå för konsekvenserna? Är det meningen att jag som är sjuk ska leva i helvetet på jorden?

Om det är på det viset så vill jag inte vara med längre. När de grundläggande tre saker som mänskligheten bygger på, nämligen medmänsklighet, empati och kärlek, har försvunnit, då anser jag att mänskligheten inte har rätt att få vara kvar på den här jorden.

Rent krasst kan jag säga att människan håller på att försöka stå över naturen, men i själva verket är vi en del av den. Vi ska enbart se till att den egna rasen överlever en generation till. Visst, vi har alfahanar i vårt samhälle. I naturen ser alfahannar till sin flock och håller dem vid god vigör. De ser till att alla har så att de klarar sig. Men de alfahanar som sitter vid makten nu gör precis tvärt om. Och eftersom den svensk lag inte gäller för dessa människor så kommer vi svaga i samhället att duka under inom en snar framtid. Detta är planen. Just nu kör politikerna med att genom kaos skapa ett nytt herravälde och den stora massan kommer att förtryckas än mer än idag.

I varje fall vill inte jag leva i ett sådant samhälle. Jag sade redan på 80-talet att Sverige var på väg in i total anarki där den vanliga, lilla människan inte skulle ha tillräcklig kunskap om vad som händer i världen runt om kring henne. Där folk på grund av bristande utbildning inte skulle en aning om vad politikerna höll på med. Vi kan bara konstatera att så är det i dag. 70-talister och 80-talister kan ingenting om svensk arbetarhistoria och vad de politiska partierna står för. Nej, nu är det populistiska val som gäller. Vi kan lika gärna ha en TV-sänd gala, typ Idol, i stället för en valrörelse, det ger samma resultat. Och sedan alla dessa bortskämda 80-talister vars pappor spelade på börsen i deras namn, som tror att de tillhör eliten i landet bara för att de har ett fett bank konto! Man blir ingen bra politiker bara för att man har massor med pengar på banken om man ingenting har i skallen.

Just nu håller dessa finansvalpar på att försätta Sverige i kaos. Yuppieyngel som inte har en aning om hur man styr ett land håller på att sälja ut Sverige och se till att staten inte har en möjlig chans att se till att välfärden upprätthålls.

Man driver Sverige som ett företag där staten är moderbolaget och kommun och landsting är dotterbolag. Och om dotterbolagen uppvisar ett överskott så tar moderbolaget in de pengarna till sig som ett så kallat koncernbidrag. Alltså, allt överskott går till staten i stället för man lägger dessa pengar på de svaga i samhället. Och direktören Reinfeldt och kassören Borg tvingar dem som arbetar i dotterbolagen att spara pengar så att moderbolaget kan ta ut så mycket pengar som möjligt.

Jag tycker att detta är fel, politiker ska inte få leka företag! I synnerhet inte när de slipper betala skatt på sin vinst.

Vad som är ännu värre är att moderbolaget ägnar sig åt brottslig verksamhet. Detta gör man genom att konfiskera den försäkringspremie som alla som har en inkomst betalar till trygghetsförsäkringen, för att sänka skatter för dem som har arbete och inte är sjuka. Och således läggs bördan på just de som är sjuka och arbetslösa. Sedan sitter det spekulanter och spekulerar med pensionsfonderna, så att pensionärerna inte har pengar att leva på. Gamla personer har inte råd till att ha mat på bordet varje dag.

Jag tycker att detta är så fel! Och till råga på allt har de ansvarsfrihet, precis som en styrelse inom den privata sektorn har i sina aktiebolag.

Totalt vansinne, och allt detta påpekade jag redan på 80-talet.


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 11 apr 2011 07:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: