sourze.se

Fasan med Fas 3

Fas 3 är arbetslöshetens sistas stadium. Därefter finns inget mer än ett arbete eller döden – vilket som nu kommer först.

Nu är det många giriga företag som mer än gärna ser till att "ta hand om" personer som finns i fas 3 eftersom dessa genererar pengar. Att ett fas 3-arbete inte leder fram till någon anställning för den arbetande är inget de bryr sig om.

Detta driver en del till en för tidig död och riksdag och regeringen sitter med armarna i kors och ser på utan att ingripa trots att de, liksom många andra, har sett hur illa det är. Det har gått så långt att ingen vill se eller höra – detta är en princip sak för vår regering.

Lika illa är det med Arbetsförmedlingen som inte lyckats lösa denna enorma arbetslöshet. Det enda man gör är att flytta folk från kolumn 1 till kolumn 2 så att siffrorna ser riktigt bra ut. Då blir alla nöjda och glada... eller? Nej, det är inte sant – det är en fet lögn som ingen byråkrat vill uttala sig om, förutom i de vanliga fjantiga och urvattnade kommentarerna som man alltid hör.

Vad man däremot inte talar så högt om är hur många som blir utförsäkrade och måste be och böna om socialbidrag, eller som de så vackert heter, "ekonomiskt bistånd". Och får de inte detta är det snart bara ett val som gäller – gatan. Där dröjer det inte länge förrän man är uträknad för gott, trots att man fortfarande lever, men nu på olika härbärgen.

Under tiden kan våra politiker ägna sig åt att montera ner Sverige, samtidigt som de hävdar att det är ett välmående land. Men de enda som mår bra är de personer med extremt mycket pengar eller politikerna själva.


Om författaren

Författare:
Fredrik Hansson

Om artikeln

Publicerad: 24 mar 2011 11:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: