sourze.se
Artikelbild

Blogga dig till kärleken

"Att blogga är lite som att resa, man får se nya platser digitala och möta människor som man aldrig skulle möta annars. Med dessa människor kan man dela tankar, känslor och erfarenheter. När man gör det så kommer man rätt."

Jag har en teori, det är att nätet inte alls är annorlunda från verklighet med något undantag. Människor lever delar av sitt liv på nätet. Man möts, man bråkar, man får vänner, man samarbetar, resonerar och precis som i verkligheten delar man. Man delar känslor, tankar, engagemang eller insikter. Precis samma saker som människor gör över köksbord, fikabord, på arbetsplatser eller krogen eller genom föreningar. Vårt beteende i verkligheten återupprepas i den digitala verkligheten.

Att hitta kärleken på nätet blir vanligare och vanligare. I USA har vart åttonde par som gifter sig träffats på nätet. Primärt genom någon dejtingsida. Antagligen har du som läser detta något par i din bekantskapskrets som träffats på nätet. Om inte så är det bara en tidsfråga. Men alla som varit aktiva på en dejtingsida vet att det är lite konstruerat. Profiler som man skall intressera sig för. En extremt endimensionell bild av en människa som innehåller hundratals dimensioner.

Bloggande är väldigt mycket mer som verkligheten. Att blogga är att sätta URL:ar på sina tankar! Ja fokus läggs på flera dimensioner av människorna du möter. Tankar möts, stöts och dissekeras. Vissa tankar passar inte alls ihop. Det blir bråk, skrik och tandagnisslan. Vissa andra tankar finner varandra. Blogglänkar utbytas och kommentar skrivs. Man lär känna varandras tankar – utan en tanke på den fysiska dimensionen av verkligheten.

I Sverige finns det kanske 500 000 bloggar det beror lite hur man definierar en blogg och för de som bloggar är det en självklarhet. För de som inte bloggar är detta en gåta. De anklagar bloggande och Twitter för att mest bestå av skitsnack och strunt. Bloggande handlar om att dela, känslor, upplevelser erfarenheter eller skitsnack. Det är en spegling av människors liv i verkligheten och allas liv innehåller en viss grad av skitsnack. Vilket de flesta faktiskt uppskattar. Kanske är det inte det mest effektiva sättet att hitta en partner men det är inte säkert att krogen är så effektiv heller. Nätet är precis som livet, fullt av friktion och märkliga saker men mitt i allt detta möts människor och tycke uppstår.

Nu förstår jag att de som inte bloggar betraktar detta med en viss grad av skepticism. Inför förra årets alla hjärtan bestämde jag mig för att göra en undersökning bland mina läsare på Mjukvara.se. Det visade sig att 84 trodde att det var möjligt att träffa sin livskamrat genom bloggande och 4 hade redan gjort det!
Precis som i livet finns det nog ingen manual för hur man gör för att träffa sin livskamrat genom bloggande. Att blogga är lite som att resa, man får se nya platser digitala och möta människor som man aldrig skulle möta annars. Med dessa människor kan man dela tankar, känslor och erfarenheter. När man gör det så kommer man rätt. Därför tror jag precis som de som var med i min undersökning att det är möjligt och kanske är det till och med det bästa sättet.

Det är enkelt att komma igång med att blogga. Att skapa en blogg är gratis och tar bara några minuter. Vill du veta hur följer du bara min guide om hur man skapar en blogg. Sedan är det bara att ge sig ut där i den digitala verkligheten och möta människor och dela dina tankar. Kanske lyckas du dela med rätt person!

Christian Rudolf är skribent på Mjukvara.se, en blogg om internet, programvaror, webbapplikationer och säkerhet.


Om författaren

Författare:
Christian Rudolf

Om artikeln

Publicerad: 10 feb 2010 10:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: