sourze.se

Närstudie av vaccinets biverkningar

För en månad sedan fick min kära mor svininfluensavaccin och hade liksom flera andra ont i armen efteråt och kände sig lite trött, men repade sig snabbt och fortsatte jobba. Tills...

En vecka senare blev hon mycket, mycket sjuk och hostade så att hon kräktes. Ett besök hos läkaren gav inget annat resultat än att de kunde konstatera att det kanske var svininfluensa, men de var inte 100 säkra och bad henne vänligt att åka hem för att kurera sig och snabbt återkomma om hon fick andningssvårigheter. Till saken hör att närmsta sjukhus ligger sex mil från mina föräldrars bostad.

Efter ytterligare en vecka var hon ganska medtagen men höll stoiskt ut och kurerade sig så gott hon kunde på egen hand.

När två veckor gått utan bättring, men inte heller försämring pratade hon med en annan läkare som var ganska säker på att svininfluensavaccinet startat en infektion i hennes fram till stickögonblicket kärnfriska kropp, och även han bad henne att snabbt komma in om hon märkte av några andningsbesvär.

Nu var jag väldigt orolig och ringde varje dag för att prata med min snoriga och hostiga mor som hade ont i kroppen, och var matt men feberfri eftersom hon tillhör en av dem som nästan aldrig får sådant.

Plötsligt vände det och på bara några få dagar återvände allt till det normala och hostan försvann sakta, sakta och hon blev normal igen för att efter tre veckors sjukdom gå tillbaka till sitt jobb där det krävdes att man vaccinerade sig för att jobba.

Min far som stod bredvid och såg vad hon gick igenom vägrar naturligtvis att ta någon spruta.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2009 11:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: