sourze.se

Jag vill också ha en inbyggd toalett-GPS

"Nej! Inte nu igen! Jag måste gå på toaletten. Så blir det alltid när den närmaste toaletten befinner sig på minst en mils avstånd ifrån mig. Är jag omringad av toaletter behöver jag aldrig gå."

Nej! Inte nu igen! Jag måste gå på toaletten. Så blir det alltid när den närmaste toaletten befinner sig på minst en mils avstånd ifrån mig. Är jag omringad av toaletter behöver jag aldrig gå.

Jag förstår inte varför det alltid är så svårt att hitta toaletter. Jag känner en som har samma problem som jag dvs. hon behöver gå på muggen ca 18 gånger om dygnet. Det verkar som om hon har en inbyggd GPS. En toalett-GPS. När jag ska åka någonstans brukar jag fråga henne var det finns toaletter i området jag ska till. Genast kan hon ge mig detaljerade beskrivningar på hur man tar sig till minst fem olika toaletter och i vilket skick de är.

Det är värre när jag inte har henne att ta hjälp av. Då brukar jag låta bli att åka till ställen där det inte finns toaletter. Jag vill vara 100 procent säker på att det finns lättåtkomliga muggar på platsen jag ska till.

För någon vecka sedan var jag på inredningsmässan i Älvsjö och där stötte jag på en situation som jag ofta har stött på innan. Speciellt på finlandsbåtar, mässor, i köpcentrum och på andra platser med mycket folk. Det fanns två "ingångar" till toaletterna bredvid varandra. Den ena var för män, den andra var för kvinnor.

Kön till damernas var så lång att den gick långt utanför ingångsdörren till alla toaletter. Trots att det fanns fem stycken hemlighus var det en kö på minst 10 personer. Utanför herrarnas däremot - var det helt tomt. Inte en enda man behövde stå i kö för att komma in och lätta på blåsan. Det är vid sådana tillfällen man allvarligt funderar på att nyttja herrarnas toalett. Varför inte? Det finns ju massor med toaletter som används av båda könen!

Sedan har vi det här med pengar. Måste det verkligen kosta pengar att gå på toaletten, fem kronor, det är ju rena rånet! Vid en dag på stan blir man ju av med minst 50 kronor! Jag ser alltid till att ha minst fem femmor i plånboken, men trots det händer det ju att de tar slut. Och vad gör man då? Jo, med andan i halsen får man febrilt börja leta efter en Pressbyrå där man kan växla sin femhundralapp.

Varje sommar brukar jag hälsa på släkten i Finland, och jag har en del lustiga minnen från resvägen dit, då jag måste nyttja utedassen längs vägen. Egentligen är det mycket trevligare att använda sig av skogen. Det tyckts jag inte vara ensam om att tycka, för när jag har klivit in ett par meter bakom träden ligger där högar med toalettpapper bakom varje buske.

Ungefär en halvtimmes väg norr om Åbo finns det ett trevligt utedass man kan besöka om man har vägarna förbi. Det krävs att man har en bra balans om man ska dit, dasset består nämligen av en stor tratt vars sittring är en meter i diameter. På senare år har de som tur är satt dit en extraring i normal storlek som man kan fälla ner om man inte har lust att dratta i det som mest kan liknas vid en brunn.

För ett tag sedan läste jag i en tidning om bärbara pottor. Kanske man skulle börja använda sig av en sådan. Men - hur tömmer man den? Man behöver väl en toalett till själva tömningen? Nej, det verkar onödigt. Det är bäst jag letar vidare, ah, där är ett MC Donalds... Men då måste man väl köpa något för att få använda toaletten?


Om författaren

Författare:
M Rönnlund

Om artikeln

Publicerad: 24 nov 2008 13:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: