sourze.se

Bränderna i Göteborg: Synd om dem? Så fan heller!

"Jag ger mig fan på att det inte dröjer alltför länge innan en inkompetent politiker öppnar munnen och kommer släpande med de gummiliknande flosklerna som ska förklara allt!"

Ett ungdomsgäng håller invånarna i skräck i Lövgärdet. För de som inte vet var detta ytterområde är beläget kan jag berätta att det ligger utanför Göteborg!

Jag ger mig fan på att det inte dröjer alltför länge innan en inkompetent politiker öppnar munnen och kommer släpande med de gummiliknande flosklerna som ska förklara allt!

"Förklaringen till att de förbannade ligisterna tänder eld på daghem, skolor, lägenheter och kaféer är att de är i ett utanförskap och inte mår bra." Det är något som vi skötsamma medborgare alltför ofta får höra.

Jag skiter i att de inte mår bra! Jag är mer intresserad av att få höra hur de som blir drabbade av de här små svinen mår! Ingen ska inbilla mig att de här tonårskillarna och kanske också tjejer, inte vet att det är olagligt att tända eld på ett dagis. Eller att krossa fönster på lägenheter!

Jag är dödstrött på att få höra hur det sociala har kopplats in! Vadå kopplats in? Var då någonstans? Det finns inget att koppla! Öppna upp ett ungdomsfängelse där de får lära sig uppförande, där de får lära sig vad som är viktigt i ett demokratiskt samhälle, där de får arbeta med att rensa trädgårdar från ogräs, där de får lära sig att tvätta sina kläder, städa sina rum och hur man använder kniv och gaffel när man äter och att man håller käften när andra talar!

Först när de fungerar som vanliga människor är det dags att slussa ut dem till vanliga hyggliga människor!

Deras föräldrar, om de nu har några som bryr sig, ska förlora vårdnaden om sina egna barn, omedelbart. Inga fler barnbidrag eller andra barnrelaterade bidrag ska betalas ut till föräldrarna!

Pengarna för dessa barn ska läggas på bankbok och när de går att snacka med igen och de fattar vad respekt har för innebörd, ska de få ta del av pengarna, med visst minus i kassan för det som de förstört.

På det här sättet kanske dessa skitungar får en riktig chans i sina redan besvärliga liv. För som det är idag när föräldrar inte klarar av att vara föräldrar men skiter i det måste det finnas någon instans som orkar ta ansvaret! Då är sociala det minst lämpliga! Herregud, när ska det gå in i politikernas huvud! Eller har de bara tomrum?

Det är inte ett dugg synd om dig som förstör för andra! Det är bara synd om dem som du sabbar för!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2007 16:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: