sourze.se

Ge mig hellre regn än snöelendet!

"Okej så man kan bygga snögubbar och barnen kan ha kul, men herregud häromdagen fick jag gräva fram min bil ur snön och under de först femton minuterna under körningen höll jag på att frysa ihjäl innan värmen kom i gång."

Min f.d. hustru brukade försvara mig när många svenskar tyckte att det var konstigt att jag inte åkte skidor. Vid vinterhelger i Norrlands snölandskap var jag den enda i sällskapet som tyckte att snö var jobbig. F.d. frugans försvar av min låga tolerans för snö grundade sig i det faktum att jag inte växte upp i Norden! "Han har ju vuxit upp på Irland där det knappast finns någon snö så det är inte så konstigt att han inte åker skidor" brukade hon säga. Och hon hade rätt. Jag undrar hur många fler invandrare som känner som jag när det gäller snö?

Regn är däremot en annan femma. Jag har ingenting emot regn och jag kan tänka mig att gå i regnet, cykla i tövädret och köra i värsta stormarna. Svenskarna hatar detta! När jag var barn på Irland minns jag att det inte fanns många dagar på året då det inte regnade. Jag brukar säga att jag har vuxit upp under ett paraply, för i mitt gamla hemland, den gröna önn, regnar det förfärligt mycket. Efter ett tag vänjer man sig och precis som svenskarna och norrmän rustar sig för snön rustar irländarna sig för regnvädret. Som barn hade jag tre par gummistövlar, ett för promenad, ett för att cykla och ett som jag skulle ha på mig vid fina tillfällen som t.ex. när man gick i kyrkan. Därutöver hade jag alltid keps för att skydda håret och redan som nioåring lärde man sig att alltid bära kam för att kamma håret när man tog av sig kepsen.

De flesta av Sveriges invandrare kommer ifrån varma länder och få kommer ifrån kalla länder, men det finns en och annan irländare, engelsman och skotte i det här landet och jag undrar om det finns någon av dem som tycker som jag, nämligen att snö är en pest? Okej så man kan bygga snögubbar och barnen kan ha kul, men herregud häromdagen fick jag gräva fram min bil ur snön och under de först femton minuterna under körningen höll jag på att frysa ihjäl innan värmen kom i gång.

Nej hörrni - ge mig helst en regnig sommar istället för det här vita elandet.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2007 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: