sourze.se

Hela familjens resesajt

Med undantag för sommaren är sportlovet den vecka under året då flest familjer gör reser någonstans. För att få hjälp att planera resan finns internetsajten Barnens Turistguide.

För alla Sveriges familjer finns internetsajten Barnens Turistguide som delar med sig av mängder av bra restips antingen du ska resa i Sverige eller utomlands.

På Barnens Turistguide kan både barn och föräldrar hitta över hundratalet researtiklar och nyheter. Många av artiklarna är tester av olika anläggningar. Visste du till exempel att Världens första James Bond-museum finns i lilla Nybro utanför Kalmar? Detta och många andra tips finns på sajten. Dessutom finns 1000-tals länkar till andra resasajter, nyhetsbrev, kalender och sökfunktioner.


Familj driver resesajt
Sajten drivs ideellt av familjen Åberg som fick tanken att skriva en bok om att resa med barn i början av 90-talet.

- När vi själva fick barn upptäckte vi hur svårt det var att hitta bra tips för barnfamiljer och vi ville göra något åt det, så vi började besöka olika anläggningar, berättar familjen Åberg.

Först för några år sedan tyckte familjen att de fått ihop tillräckligt med material. I takt med att Internet växt fram blev det alltså en internetsajt istället för en bok. Och det tackar vi alla resglada barnfamiljer för. Barnens Turistguide är en guldgruva för alla familjer som vill få restips. Adressen är www.barnensturistguide.se


Om författaren

Författare:
Johnny Åberg

Om artikeln

Publicerad: 03 jan 2007 23:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: