sourze.se

Viktigt att tänka på inför valet

"Jag hade stora förhoppningar när jag såg att Jan Guillou skulle leda utfrågningar i tv, jag sa till min fru - Detta måste vi se, detta e en kille som kan komma med fantastiska frågor. Men, något mer lamt har jag sällan skådat..."

Ja, nu får vi allt tänka efter, vem ska vi välja ? Smuts har kastats på alla håll och nog har det funnits lite att hitta vad gäller alla partier. Vissa mer och vissa mindre, men ibland kunde nog partierna hoppats att vissa människor stängt truten istället för att öppna den. Se på Torgny Johansson, fackbas och riksdagskandidat som satt midsommarfirandet med sprit och allt som representation, på medlemmarnas bekostnad, ja nu menar jag inte att han skulle vara tyst för detta var något som uppdagades, men Hans Tilly, Byggnads ordförande, tycker att spritfesterna är YTTERST TVEKSAMMA ! Ja, vad ska man säga om det. Hur i helskotta kan man uttala sig så, vad är det för idioter som sitter i topparna både här och där, man börjar undra.

Hur i helskotta ska vi kunna hitta en förlorad moral om den inte finns bland dem som styr och bestämmer. Försäkringskassan misstänker att 4500 föräldrar fuskat med vård av sjukt barn, och detta är bara på 27 000 undersökta och en månad. I tv ikväll såg jag en ung kille som sa sig vara "Estet" och kunde absolut inte tänka sig att jobba inom vvs vilket man eftersökte i den kommun han bodde i och som hade c a 25 av befolkningen utanför arbetsmarknaden. Men han hade ju aktivitetsgaranti, som han sa. Har inte killen några föräldrar, finns det ingen som skäms och tar honom i nacken och säger - Nu jävlar ska du lära dig jobba gosse, och du ska inte ens få jobba med verktyg, du kan gott bära rören åt gubbarna som jobbat med vvs i några år först, sen kanske du kan få en skiftnyckel. Då hade nog det där lilla flinet han hade försvunnit, estet va !

Jag hade stora förhoppningar när jag såg att Jan Guillou skulle leda utfrågningar i tv, jag sa till min fru - Detta måste vi se, detta e en kille som kan komma med fantastiska frågor. Men, något mer lamt har jag sällan skådat, här sitter jag med mina fantastiska smörgåsar med brännvinsost och pepparrotsvisp, starkt kaffe och en önskan om att statsministern kommer att få förklara både ett och annat. Vad har hänt med folk ? Vågar dom inte ställa farliga frågor längre ? Har det gått så långt att till och med Jan Guillou går som katten runt het gröt ? Jag lever nog kvar i en tid då han tog strid för starka och farliga frågor, den är passé. Ingen vågar längre säga sanningen i detta land, se bara på försvararen till den svenske boxaren som åtalades för rån, han säger - Att ta över 3 år av en så ung killes liv genom fängelsedomen är som ett helt liv för honom ! OCH ! Vad fan är det för familjen som blev rånade i sitt hem ? Ett helt liv av osäkerhet och rädsla, allt slås sönder på några minuter, hur ska de leva vidare ? Han kan vara femfaldig svensk mästare så mycket han vill, han kunde lika väl fått 30 år för ett så jäkla rått brott. Och vet ni vad ? Detta är en färgad kille, vilket betyder att otroligt många andra invandrarbarn sett upp till honom, han som tog sig högt upp i vårt samhälle som har en flaskhals för färgade och invandrare med konstiga namn, vilka hamnar i en speciell hög vid anställningar, inte alla företag gör så men många, jag har själv sett det. Fast man får kanske inte säga att han var färgad, det kan ju vara rasistiskt, glöm inte den heta gröten, säg inte vad du tycker är fel, jag har gjort det många gånger, och även fått sparken för det. Men tro mig, när jag gick ut efter att ha sagt min mening, då var jag kung, kung arbetslös visserligen, men stolt. Där kom ordet, stolt, smaka på det. Vad krävs för att vi ska känna det? Hur längesen är det ni kände känslan?

Ska vi vara stolta om vi röstar fram ett parti som ska vända Sverige? Tyvärr, det åligger inte ett parti, eller flera partier, det åligger alla oss, vi själva. Det är endast om vi alla försöker göra något åt det vi tycker är fel, om vi alla rannsakar oss själva och kanske tar en yrkesutbildning som leder till ett jobb istället för en kurs som ger nya A-kassedagar. Vi måste kanske sälja vårt hus och bo i lägenhet, om vi ska ha tid att göra läxor med våra barn, men vad fan gör det? Är det inte viktigare att få den tiden att hjälpa våra barn så de inte faller efter redan i skolan?

Lärare måste våga slå larm i tid när barn inte har det bra, det är deras skyldighet, och lärare som inte känner sig manade att gå till jobbet, stanna hemma, ni gör inte ert jobb ändå, släpp hellre fram någon som kan glädjas åt att se våra barn när klassen väller in.

Poliser, om ni tycker att samhället inte funkar, systemet ni jobbar med, ta bladet från munnen och tala ut om hur det fungerar, även om ni får sparken, socialarbetare, går det åt fanders med många ungar så skrik ut det i media, väck oss så vi vet vad som händer. Vi, vi som går till vallokalerna och tror att det hänger på Regeringen, rött eller blått, det kan nog kwitta, om vi bara alla hjälps åt och kan vara stolta så våra barn inte växer upp utan att ha sett oss visa vad det innebär.

Om bara vi levde närmare våra föräldrar tror jag att våra barn hade haft det bättre, det har liksom försvunnit, alla ska ge fan i vad jag gör hemma, och så stänger vi dörren, för vi klarar ju allt själva. Det trots att våra föräldrar varit just det, föräldrar. Livserfarenhet som går till spillo, kanske kunde mormor eller farfar hjälpt till med läxan, kanske, om vi bara vågade öppna våra dörrar lite, kan det vara så farligt? Måste man klara allt själv ?

Jag slipper rösta då jag är Canadensisk medborgare, och det är med glädje, för att ta ställning till de valmöjligheterna som finns, det kan nog kwitta.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2006 17:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: