sourze.se

Minnen från Madrid

Tävlingsbidrag René Barbiers vinresa" Detta är min största matupplevelse; att tillsammans med vänner plocka allsköns vacker o välsmakande mat under vilda samtal om livet o allt annat."

Detta är helt taget från mitt minne av tiden i Madrid. Jag var tjugoett år gammal och läste sista året på universitetet när jag fick chansen att åka till Madrid som utbytesstudent. Väl i Madrid bodde jag hemma hos en familj som tog väl hand om mig och visade mig vad den magnifika staden hade att erbjuda.

Vad jag minns som starkast var matvanorna. Att gå på tom mage från uppvaknande fram till klockan 15.00 då man tillsammans hittade till någon lokal tapas-restaurant. Detta är min största matupplevelse; att tillsammans med vänner plocka allsköns vacker o välsmakande mat under vilda samtal om livet o allt annat.

Väl hemma har jag flera gånger gått och ätit tapas, men aldrig fått så god tapas som de restauranger jag besökte i Madrid. Bara tanken på tortilla patata och empanada gör att det vattnas i munnen.


Om författaren

Författare:
Jonas Wallman

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2006 13:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: