sourze.se

Vari ligger lögnen Rojas?

"Trist typ, politruk, mm, folkpartisten Mauricio Rojas har svårt att skilja mellan person och politik. Det är vanligt när man saknar argument och när man tycker sakfrågorna är besvärliga. Men vari ligger lögnen Rojas?"

- Skrev inte Rojas en artikel i DN där han menade att invandrare blundar för kriminalitet och att "medlöperiets tystnad" var ett svek mot demokratin?

- Bjöd inte Timbro, under Rojas tid, in Pinochets före detta arbetsmarknadsminister José Pinera till ett seminarium?

- Har Larry Birns, som tidigare arbetat på FN:s ekonomiska kommission för Sydamerika fel när han menade att "Pinera var en mycket viktig kugge i Pinochets militärdiktaturs möjlighet att genomföra en omänsklig arbetsrätt" och att "Detta är ett exempel på ett brott som inte blivit bestraffat."?

- Sa inte José Pinera följande på konferensen som Rojas arrangerade?: "Demokratins sammanbrott var en konsekvens av ett årtionde av demagogi och våld. Den räddade landet från att bli en kommunistisk diktatur och var en befrielse för oss. Enda sättet att stoppa Allende-regeringen från att bryta mot konstitutionen var genom ett ingripande av de väpnade styrkorna".

- Blev Rojas felciterad i Metro den 27/12-04?: Reporter: "Menar du att svensk-chilenarna inte vill se det positiva med Pinochet?"
Rojas: "De har inte mognat. Inte minst erkänner de inte den egna skulden till det som hände, de vill vara offer... Jag brukar säga att de flesta alternativen var värre."
Och om Rojas inte sa så? Vad sa han då?

Vad jag tycker om Rojas som person lämnar jag därhän.


Om författaren

Författare:
Luciano Astudillo

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2005 21:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: