sourze.se
Artikelbild

Varför allt fokus på tjejerna?

Vi läser dagligen om tjejer som mår dåligt. Finns det inga killar som mår dåligt? Eller kan det rent av vara så att det inte i dagens Sverige är politiskt korrekt att ge männen utrymme?

Unga tjejer mår i dag dåligt kan man läsa i pressen. De skär sig själva och de drabbas av ätstörningar. Genom media tvingas de dagligen att beskåda så kallade "perfekta" modeller, vilket sänker deras självförtroende. Ja, onekligen är det synd om tjejerna som tvingas genomlida en värld som ställer höga krav på utseendet. Men vart i allt detta har de unga killarna som jag tagit vägen? Finns det egentligen någon som bryr sig om de?

I dagens Sverige verkar det inte finnas utrymme för att uppmärksamma att det kanske finns de unga killar som också mår dåligt. Att vi killar också tvingas se snygga vältränade killar på stora plakat över hela stan och inte känner igen oss i den bilden av oss. För vem önskar inte att man kunde se ut som en Fredrik Ljungberg eller David Beckham? Finns det ingen kille som mår dåligt av att tvingas se välbyggda manskroppar på stan?

Men oavsett vart man sig som ung kille vänder sig, verkar det inte finnas någon kille som mår dåligt? Det finns ingen som har haft dåligt självförtroende och ingen man verkar känna att de inte passar in. Slår man på MTV så ser man stora Hiphoppare fyllda av självförtroende som omger sig av snygga kvinnor. Man strävar efter att bli en "hallick" eller "pimp", och ingen ska se på när du gråter, om du ens gråter, för vem skulle gråta med tio tjejer runt om sig?

Riktigt stor problematik blir det också då man i alla kvällstidningar läser feministernas spalter. Inom feminismen har man inte osynliggjort mannen, istället har man här en syndabock för att tjejerna skär sig själva och väljer att självsvälta. Enligt feministerna är det vi män som ställer krav på hur tjejerna ska se ut, att de ska vara smala, ha stora bröst och liknande. Jag har aldrig ställt de kraven, men jag har å andra sidan inte heller sett någon som argumenterat mot den uppfattningen. Skulle man göra det, då blir man kallad sexist i dagens Sverige. Skulle man som man dessutom kritisera feministerna, då jävlar ligger man riktigt risigt till. Jag tror även det är här lite av att ingen tidning tar upp att det finns de killar som lider av dåligt självförtroende, för skulle de göra det skulle det bli ett sjuhelvetes rabalder om varför man inte belyser tjejernas situation mer. Det eller att det fortfarande inte anses "manligt" att gråta och må dåligt.

Marilyn Manson konstaterar i en av sina låtar "We´re The Nobodies, Want to be somebodies". Är inte det en suverän beskrivning av alla tonårspojkar som mår dåligt utan att någon uppmärksammar de? Manson fortsätter med att sjunga "I know Now that forever dirt". Ja enligt feminismens frontryttare är ju jag som man uppenbarligen bara en skit som utnyttjar tjejer. Konstigt, jag känner mig inte som en sådan och jag känner försvinnande få killar som passar in på en sådan beskrivning. Är det inte dags nu att uppmärksamma tonårspojkarnas problem som kanske inte skiljer sig så värst mycket från tjejernas problem och sluta se oss män som äckliga, perversa kryp, vilket dagens vänsterorienterade feminister är så förbannat bra på. Vi män, och kvinnor är ju faktiskt människor, och är man en människa är man dessutom en individ.


Om författaren

Författare:
Jimmy Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2004 12:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: