sourze.se
Artikelbild

Psssst!

Nu vill jag vara lite mera allvarsam av mig. Här ska nämligen författas lite information om vad som händer och sker på poesitorpet. Alla som är intresserade av detta bör alltså ägna den här texten en liten stunds intresse.

Därför ska jag nog inte göra några lyriska utsvävningar den här gången, utan gå rakt på sak:

Under april kommer Mattias Alsander, poesiskolans nuvarande domare, att utse poesiskolans "vinnare", en sista gång. Poesiskolan upphör inte, utan istället har jag blivit anförtrodd uppdraget att ta över klubban efter honom. I och med mitt tillträde blir vår skrivmiljö lite annorlunda, och jag hoppas att dessa förändringar ska komma att sprida ännu mer trivsel och en ökad skrivaraktivitet på Sourze!

Nytt är, bland annat, att jag kommer att slopa den tidigare regeln om att en vinnare inte kan vinna på nytt. Alla vi som skriver vet att vi ständigt utvecklas som skribenter, varför jag ser det som mest rättvist, för alla, att samtliga deltar med sina nya alster på samma premisser hela tiden. Konkurrensen behöver vara intakt för att en sådan här tävling ska kännas spännande och meningsfull.

Kom ihåg:

Bidrag som publiceras under "poesiskolan" deltar automatiskt i poesiskolan, vilket är grundtanken med den rubriceringen. Du behöver alltså inte särskilt ange att du är
deltagande, när du publicerar dig där.

Du som däremot väljer att publicera dina dikter under "litteratur & poesi" måste komma ihåg att du inte deltar i poesiskolan, även om du har angett detta längst ned i ditt bidrag.

Har du av misstag publicerat en dikt på fel ställe, så behöver du inte misströsta alls. Skicka då bara in din dikt relativt omgående till mig isabellamendrix.se, så ordnar
jag till den detaljen.


SÅ HÄR BLIR DET:

*
Varje helgfri måndag i varje vecka kommer jag "nominera" en kanske två poeter, vars texter jag har uppmärksammat lite extra från föregående vecka. Texterna, författarnamnen och mina kommentarer motiveringar publiceras i ett särskilt fält i- eller i anslutning till blivande "Isabellas Spalt".

*
En nominerad från föregående vecka kan bli nominerad på nytt, för ett annat bidrag, om det nya bidraget förtjänar det bäst. Det innebär dock inte att utsikterna att vinna en finalplats, eller årets poesiskola, ökar! Det avgör den samlade slutbedömningen. Det kan också bli så, att en eller annan vecka måste sakna nominerade av följande skäl: det har vilket Gud förbjude! inte inkommit några dikter till poesiskolan under hela veckan, eller någon är ensam om att ha skickat in ett bidrag under en vecka. Denna någon kommer då istället vara med i nästföljande veckas gäng, som erbjuder en samtida konkurrens. Nominering sker alltså inte per automatik genom en slumpartad konkurrensbrist. Det är inte rätt.

*
Första helgfria måndagen, fortfarande varannan månad, kommer jag utifrån de föregående veckonomineringarna att utse en "vinnande" finalist. Det blir 6 finalister under ett helår. Finalisterna vinner, förutom själva äran, nu även ett 10-klippkort med gratis publiceringar, till ett värde av 219 kronor. Den eller dem som Alsander kommer att utse från sin period i år kommer självklart delta som finalist/er!


*
För att göra det hela lite extra spännande, för såväl läsare som skribenter, kan jag då och då ha en "dold Joker" med bland mina nomineringar. Denne "någon" kommer alltså att kunna dyka upp som en total överraskning för både sig själv och andra, lagom till att helårets sex finalister presenteras. Loppet kan på så vis aldrig betraktas som helt kört för någon deltagare, det är spännande in i det sista.
- Jokern utser läsarna! Du skickar helt enkelt ett email till mig med rubriken "Joker" och lämnar förslag på din egen favorit, vem just du tycker ska delta bland finalisterna. Den som föreslås flest gånger kommer följaktligen att utses.

*
Bland de vinnande finalisterna under helåret inklusive Jokern kommer jag att strax före jul att utse en enda "kung eller drottning" av årets poesiskola!
Förutom den hedersamma "kröningen" kommer en hemlig vinst att utdelas. Den gör dig inte rik över en natt, men den är ärofylld!

Sammanfattning:
- Varje vecka nomineras en eller två till att bli finalist.
- Varannan månad utses från dessa veckonomineringar en bestämd finalist.
- Lagom till jul utses årets slutgiltiga vinnare av Poesiskolan, bland årets finalister och den dolda "Jokern".

Nu lämnar jag tillbaka er lånade tid och tackar så hemskt mycket för er uppmärksamhet. Vi ses snart igen, i "Isabellas Spalt" och i dikternas gåtfulla värld. Lev väl!

isabellasourze.se


Om författaren

Författare:
Isabella Mendrix

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2004 13:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: