sourze.se

Ståhlberg vill inte förstå

Det är inte ofta jag blivit oense med Michael Ståhlberg, och är det egentligen inte nu heller. Utan det är Michael som fått min artikel "Ska man rösta efter 65 år"? om bakfoten.

I Ståhlbergs artikel "Bör Yohannis rösta?", redogör han för en rad feltolkningar av min text.

Michael anklagar mig för att vilja få väljarnas bojkott av partipolitiken, genom att inte rösta, till en skuld som pensionärerna bär. Vilket är en ren lögn.

"Sanningen att inte vilja rösta, för alla samhällsgrupper, ligger i det nördparti Yohannis tillhör", skriver han. Trots att jag inte redogjort vilket parti jag tillhör, låtsas Ståhlberg veta det?

Jag menade inte – och har inte skrivit – att pensionärer är mindre röstbenägna än unga människor. Dock upplever jag klart att ingen politiker verkligen kan sätta sig in i pensionärens vardag. Visst kan politiker besluta ett och annat som förhoppningsvis gör pensionärens vardag drägligare. Men det behöver inte vara en önskan framförd av pensionärer. Därför ser jag, som ett alternativ, att denna grupp driver sina intressen utifrån en särorganisation.

Vad menar jag med att "utgångspunkten vid de olika ställningstaganden bör vara ideologiska"? Dagens debatter är inte på långa vägar så ideologiskt inriktade som de kan vara. Det beror på taktiskt rävspel och en oro, över att X parti ska vidta en speciell åtgärd utan stöd från andra partier, då riskerar väljaren att vända ryggen åt det partiet.

Jag menar, mycket riktigt Michael, att pensionärer kan driva sina intressen lättare om de gör det i en intresseorganisation. Jag ser där en rakare kommunikation framför mig, från pensionären till riksdagen.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2003 10:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: