sourze.se

Sjukast i världen

Bland alla lögner om hur sjuka vi svenskar blivit är det ändå en lögn som inte är en lögn utan rena rama sanningen: "Svenskarna är de mest långtidssjukskrivna i världen".

Sedan 1998 har antalet långtidssjukskrivna fördubblats. Den sista dagen av september månad 2002 uppgick antalet till 289 149 individer som var hemma från arbetet med sjukersättning för mer än 14 dagar om man nu ska tro på statistiken. Det kan man nog i just detta fall eftersom kostnaderna samtidigt skjutit i höjden som en rymdraket.

"Sverige är bäst i världen" i att vara sjuka. Detta samtidigt som "Sverige har den bästa sjukvården" i hela världen... Kan det möjligen finnas någon bättre förklaring till denna logiska kullerbytta än att "Sverige är det sjukaste landet i världen"?


Om författaren

Författare:
göran holm

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2003 16:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: