sourze.se

Test nr 5: Skribent?

Eftersom jag dagligen får tackbrev från människor som blivit hjälpta av min självhjälpsskola känner jag således att jag bör ta mitt ansvar och fortsätta skolan. Men passa på för snart är den slut!

Eftersom trycket är e n o r m t på mina tester forsätter självhjälpsskolan.

Och eftersom det är mestadels skribenter som rör sig inne på denna sajt ska vi ta en titt på hur mycket skribent just du är.

1. Det är kväll och du ska gå och lägga dig. När du lägger dig ner i sängen kan du absolut inte sova. "En gång för längesedan i ett land långt borta härifrån" elller " Nu är jag jävligt förbannad. Jag hatar Bert Karlssons krav för ett inträde i Fame Factory" är inledningar som snurrar i ditt huvud. Du blir galen.

2. Du läser morgontingen och irriterar dig på persons X konstiga formuleringar. Med andra ord; du korrekturläser.

3. Om du inte försörjer dig på ditt skrivande kanske du skriver för högskolans tidning eller så plitar du ner en massa texter här på Sourze.

4. Du sitter på ett fik. Ensam. Det du har med dig är penna och anteckningsblock. Tanten vid bordet bredvid sneglar på dig och tycker du är eländig stackare som inte har någon att dela ditt kaffe med.

5. Lördagkväll. Det är fest ungefär överallt. Du sitter hemma och försöker fatta hur du ska få dom andra att fatta att det DU skriver är viktigt som tusan. Mycket vikgtigare än att supa skallen av sig.

6. Din högsta dröm är att bli utgiven att ett bokförlag.

7. Andra drömmar du har är att för resten av ditt liv kunna försörja dig på krönikor och noveller.

8. När du gick ut gymnasiet stod valet mellan Biskpos-Arnö, skrivarlinjen, och journalisthögskolan.

9. Din mamma fattar inte vad som är så roligt med att sitta i ett mörkt rum tillsammans med en dator "när vi andra har sååå trevligt här framför Bingolotto."

10. Titt som sätt drabbas du av en välbekant ångest. Skrivångesten.

11. Om man kikar i din garderob finner man tio stycken dagböcker. Du har så länge du kan minnas skrivit, skrivit och skrivit.

12. Du antingen hatar eller älskar Linda Skugge för att hon säger vad hon tycker. Du kan också ha gått från älska till hata eller vice versa. Det beror lite på i vilken ålder du befinner dig i.

13. När du träffar din psykolog blir du trött på honom/henne när denne säger; "Ett bra tips är att du skriver ner alla dina tankar på ett papper. På så sätt kan du få en bättre överblick över vad du EGENTLIGEN känner".
Suck.

14. Du kan vara född i tvillingen; det vill säga kommunikationens stjärntecken som tidigt lärde sig läsa och skriva.

15. I skolan var du den enda som älskade uppsatsskrivningen. På högskolan är B- och Cuppsatserna det enda du ser fram emot.

16. På högskoleprovet hade du alla rätt på ordkunskapen. På mattedelen hade du noll. Helt jävla noll.

17. Ett av dina favoritprogram är "Värsta Språket". Du älskar ord.

18. ?

19. ?

20. ?

FAN. Nu kom jag inte på nåt mer. Skrivångest.

0-5 poäng: Visst är det roligt att skriva. När man måste.

5-12 poäng: Jodå. Skriver gör du ofta, men det är mest en hobby. "Något att lejka med" som dom sa i KinderÄgg- reklamen.

12-20 poäng: Ohh. En skribent, se här! Se till att du inte blir alltför isolerad bara.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 06 feb 2003 09:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: