sourze.se

Att misslyckas är inte ett brott

Jag tycker synd som Sprays Jonas Svensson. Han har inte gjort annat är att drömma samma dröm som i stort sett varje invandrare som kommer till Sverige.

Jonas Svensson har drömt om lyckas, och om han sedan inte lyckas så är han bara tillbaka där han började, med två tomma händer.

När jag ser tillbaka på de senaste fem åren finns det väldigt mycket att klandra, men som ingen annan verkar bry sig om:

- På 90-talet bildade Ericsson Ellemtel. De skulle utveckla nästa generation basstationer för GSM-nätet men lades ned efter att ha bränt upp 5 miljarder kronor och inte visat något resultat.

- Gamle fastighetsklipparen Christer Jacobsson, som sålde på toppen och plockade ut en halv miljard kronor ur IT-företaget Adcore.

Och en massa andra liknande historier.

Och jag kan tycka synd om enskilda personer som råkat illa ut, som Jonas. Men inte om Bernard Arnualt på LMVH. Tvärtom, han la en summa som för honom måste vara nålpengar på att få vara med på äventyret boo.com och Ernst och Kajsa ska ha all cred för att de lyckades övertyga honom. De är till och med värda lite champagne och kaviar för bedriften. Men det är inte synd om Bernard Arnhault.

Inte ett dugg.


Om författaren

Författare:
Erik Hörnfeldt

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2001 16:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: