sourze.se

Hemsidor är tråkigt!

Jag-har-en-hemsida generationen finns här mitt ibland oss. Den går ut på att alla har en egen hemsida, javisst, låter det inte kul? Nu är det ju bara ett problem...

Väldigt många hemsidor ser ungefär likadana ut och har absolut inget innehåll egentligen. Idag ska alla ha en hemsida, men ingen har något att fylla den med, inget att säga i allmänhet. Alltså speglar det verkligheten på ett ganska bra sätt, för där har ju de flesta inget att säga heller eller hur? De flesta följer ju bara den uppgjorda mallen för hur saker och ting ska se ut och vara, alltså är det likadant med hemsidor. Ta en egen liten surf-tour och kolla läget!

Visst är det skillnad på någon som lagt ner tid på sitt innehåll än någon som bara skrivit upp alla band hon/han lyssnar på. Bäst är det när personen ansträngt sig att få med så många alternativa och farliga band på listan - men när man frågar vilken deras favoritlåt är vet de inte ens namnet på gruppens senaste skiva.

Varför det? Varför inte bara skriva om de banden de verkligen gillar istället och varför? Det skulle vara mycket intressantare även om det nu är Chumbawamba-plattor de sitter och trycker på. Inte för att det är något fel på dem, deras tidiga skivor är riktigt punkiga.

Sedan finns det bilder såklart, helst ska det vara photoshoppade så inget syns, eller trixade till max så det ser ut som ett fyrverkeri av färger fångade i en rektangelformad figur. Meningen är såklart att de ska bli förbättrade på något sätt men jag är lite skeptisk, det skulle vara roligare att faktiskt få en uppfattning om hur personen ser ut, om det nu är meningen med en bild med texten "det här är jag" under. Eller har jag fel kanske?

Okej, personen kanske inte vill att någon ska känna igen henne/honom, men varför då ha en bild överhuvudtaget? Eller så tycker de såklart i dagens samhälle att de är för fula! Det är så otroligt tråkigt! Det är ju inte alla som har insett att alla är snygga ännu tyvärr, men alla borde inse det på en gång så skulle de slippa må dåligt över något så onödigt, ta makten över era liv för fan, inse att ni är snygga allihopa! Då behöver ingen vara kinkig eller avundsjuk på någon annan! Och lägg den energin ni lägger på att gnälla över hur ni ser ut till att utveckla er personlighet istället, okej? Så kanske ni har något att fylla era hemsidor med, det är bara ett litet tips.

Nåja, om man nu inte vill ha en bild på sig själv där egentligen då finns det ju massor med snygga bilder man kan sätta dit istället och bara göra en skön layout på hela sidan.

Sedan brukar det ofta finnas en avdelning som är tillägnad vänner och bekanta, där rabblas en massa namn upp och det är, tro mig - väldigt ointressant. Martin, Kalle, Stina - what? Bäst är det när det bara står namn också, på en lång rad.

Det kanske är lite roligare om det finns länkar man kan klicka på och titta på deras hemsida och se vad det är för filur men det finns det inte så ofta. Sedan måste det alltid finnas en gästbok - såklart. Där ska alla skriva vad de tycker om sidan, eller bara skriva något till personen bakom hemsidan. Det är härligt med alla riktigt fula och tråkiga hemsidor vars gästböcker skanderar "det här var den snyggaste hemsidan jag sett", fast alla vet att det bara är bullshit.

Men så är det ju i verkliga livet också, eller hur? Hur ser den här ut på mig? Är min frisyr okej? Duger jag såhär? Är det här bra? Alla söker bekräftelser överallt, hemsidor är bara ett lite nyare sätt att visa upp att "såhär ser jag ut om man ändrar lite på bilden eh... och det här är vad jag lyssnar på, eller ungefär kanske, och snälla skriv i min gästbok och säg något snällt! Jag är desperat! Jag vill vara någon! Jag måste ändra på mig och försöka vara någon jag egentligen inte är, men det är väl okej?"

Och vem har egentligen stenhjärta att säga sanningen? Jag! Sluta tramsa! Sluta försöka följa massa konstiga regler som inte finns, jag lovar. Ska ni ha en egen personlig hemsida, låt den vara just personlig. Du behöver inte ändra på dig, du behöver inte photoshoppa ihjäl dina bilder! Du är snygg, du är bra, sluta lura dig själv med annat skit. Och känner du att du egentligen kan leva utan en hemsida, gör det då, strunta i det - svårare än så är det ju faktiskt inte, inget fruktansvärt kommer att hända, okej? Bra!


Om författaren

Författare:
Ingela Olsén

Om artikeln

Publicerad: 22 mar 2001 15:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: