sourze.se
Artikelbild

Politiker, ni är ute och cyklar!

Jag erkänner att bland oss invandrare finns det kriminalitet. Många människor frågar och undrar: Varför?

Ett exempel:
När jag kom till Sverige för sju år sedan, gick jag till affären för att köpa en cykel på avbetalning. Det gick inte.

"Du måste ha uppehållstillstånd", svarade försäljaren. Jag kan inte säga att jag var nöjd med svaret, men det var logiskt. Efter fyra års väntan, fick jag uppehållstillstånd och gick i affären igen för att köpa cykel på avbetalning.

"Det går inte, du måste ha fast jobb först", svarade försäljaren igen. Jag var inte nöjd med det svaret jag fick, men det var logiskt också. Nästa år fick jag jobb.

"Nu ska jag köpa cykel på kredit", tänkte jag, men det gick inte nu heller. Försäljaren hade ringt till centralkontoret i Stockholm och de hade sagt att jag inte hade inkomst från förra året och jag inte kunde få cykel på avbetalning.

Försäljaren ville verkligen sälja cykeln, men det gick inte, jag måste vänta. Jag var arg och ledsen samtidig, men logik hittade jag inte den här gången.

I somras hade jag haft inkomst i ett år och det var logiskt att jag skulle få köpa cykel på avbetalning. Försäljaren ringde till Stockholm igen och jag fick svaret:

"Du kan inte köpa cykel på avbetalning, du måste vara bokförd minst tre år i Sverige och det är inte du. Du är bara bokförd i två och ett halvt år. Tyvärr, det går inte, du måste vänta."

Medan jag väntar så jag vill fråga våra politiker:
Är integration över huvud taget möjlig med de gamla lagarna och med vår gamla mentalitet? Är det sant att en invandrarkvinna efter sju år i Sverige inte har rätt till att få köpa en cykel på avbetalning? Det är bara en liten del av vårt vardagsliv här i Sverige. Det är därför många invandrare ser bara en väg, och denna vägen är kriminaliteten.

Kära politiker, kan ni vakna och börja tänka att det är ett nytt millennium, och öppna samhället för oss invandrare. Med er föråldrade invandrarpolitik förhindrar ni svenska näringslivet från att utvecklas.

Jag är inte kriminell, jag är skattebetalare, och jag vill kunna köpa en cykel på avbetalning.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2001 17:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: