sourze.se

Min kamp 3 - Karl Ove Knausgård

"I denna bok får vi komma tillbaka till barndomen. Fadern lever igen och springer fram och tillbaka till sitt arbetsrum medan modern försöker engagera sig i Karl Oves tid i skolan."


Min kamp 3
Karl Ove Knausgård
Nordstedts


I P1 blev den här boken utskälld för att den höll på med banaliteter. Så kan man ju också se det eller så kan man, såsom jag gör, se att det är en generationsserie från Nordens 1970 och 1980 och vidare framemot.

Jag tycker att det är en fantastik stilistiskt och innehållsrik bok. Det är få numera som kan skriva och beskriva sitt liv på ett sådant intressant sätt. Det visar vägen för andra författare som slipper leva med sensationer utan istället på en begripligt sett kan beskriva sin barndom som ändå författare försöker tangera med att dölja sig bakom så kallade romanfigurer.

I denna bok får vi komma tillbaka till barndomen. Fadern lever igen och springer fram och tillbaka till sitt arbetsrum medan modern försöker engagera sig i Karl Oves tid i skolan men hemma är han ensam och får röra sig fritt om han nu inte får rumsarrest. Hade detta varit en beskrivning av någon fransktung filosof så hade det gått hem. Men detta är en beskrivning av hur vi 60-tals barn hade det i det dunkel som våra föräldrar kallade för liv. Numera behandlas barn som individer med tankar och funderingar men man kan säga att det var snålt med den varan under vår uppväxt. Så de på P1-redaktionen får fortsätta att recensera get med bildäckkonst medan min generation försöker beskriva livet .


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2011 10:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: