sourze.se
Artikelbild

Dagarna med Kerstin

"Boken är en fascinerande inblick i Kerstin Thorvalls författarliv – hur hon inte är nöjd med att få ge ut böcker, utan blev bitter när hon inte fick bra press."

Dagarna med Kerstin
Åsa Mattson och Caroline Roosberg
Norstedts, 2011


Jag hade tänkt mig att ”Dagarna med Kerstin” skulle vara en hyllning till Kerstin Thorvall. Jag hade föreställt mig henne som en glad kvinna full av visdomsord, men istället framställer Åsa Mattson och Caroline Roosberg henne som en kvinna som tycker att allt är motigt och som tycker illa om att vara gammal.

Hon berättar också hur illa hon blivit behandlad av press och media – något som jag kan tycka är märkligt. Men det var ju så att när hon skrev ”Det mest förbjudna”, en roman som kom ut samma år som Ulf Lundells ”Jack”, så var det tabubelagt att skriva om kvinnlig sexualitet. Och att hon sedan tyckte att de män som fanns tillgodo i hennes egen ålder inte var mycket att ha... nej det skulle vara yngre män som kunde och ville uppskatta en kvinna som var över 40.

Boken är en fascinerande inblick i Kerstin Thorvalls författarliv – hur hon inte är nöjd med att få ge ut böcker, utan blev bitter när hon inte fick bra press. Aldrig blir människan nöjd. Detta är en oerhört viktig bok.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 12 okt 2011 10:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: