sourze.se

Bästa startelvan genom Idols tider!

"Jag ser en otroligt stark startelva, den bästa jag sett, jurymedlemmarna är jätteglada, jag tror det är första gången de anser att de svenska hemmen röstat rätt, och det har vi."

Ja, vad ska man säga efter en sån här kväll, jag sitter matt i fåtöljen och tycker att en bättre startelva har jag inte sett tidigare i Idol. Det var så många som strålade ikväll, men ännu en gång märkte man hur valet utav låt är otroligt viktigt.

Nu ska man givetvis inte bara gå efter hur ny låten är men till stor del kan man göra det, man måste också tänka på vad som passar ens röst och vad juryn tidigare gett för kritik. Så fort en Idol rättar sig efter kritiken så ser vi en klar förbättring, alltså är juryn väldigt duktig och kunnig. Vissa påtalar i bloggar och annat att juryn är för mesig men man måste tänka på var vi är i idolernas utveckling, alltså precis i begynnelsen, det gagnar ingen att hacka på dem för tittarnas skull, tro mig det kommer att bli mycket hårdare i fortsättningen, mycket.

Juryn delade ikväll ut fyra wildcards till tre tjejer och en kille, om jag ska säga att det var något jag inte var nöjd med så var det just att det inte blev fyra tjejer, det hade varit rätt tycker jag, men så sitter jag inte i någon jury utan i vardagsrummet, alltså bland oss som röstar.

Emil Elton som var sista det wildcardet sjöng ”Isn’t she lovely” av Stevie Wonder från 1976, rent musikmässigt kan man inte avgöra så mycket på en sån här låt utan till juryns stora glädje hade Emil börjat röra sig mycket mer, så till den grad att Laila gapskrattade och log, Emil började showa på et sätt som vi kommer att se mer av framöver, men jag tyckte alls inte han var i klass med många andra. Tyvärr.

Maikel Yuksel blev den av de som fick uppträda som åkte ut, utan någon som helst tvekan var det rätt, han var inte alls på samma nivå och med den otroliga konkurens som råder i år var han chanslös, däremot har killen tonvis med charm och sjunger ganska skapligt, men i år, icke sa Nicke.

Linnie Barresjö med ”She will be loved” av Maroon 5 från 2002, var något som gjorde mig mycket nervös. Hon är min absoluta favorit, trots att jag inte tror att hon vinner. Hon levererade lite halvt idag, med allt annat hon har så blir det ju bra ändå men i detta startfält kändes det mycket farligt. Just refrängerna kunde suttit dubbelt så starka, men de klarade sig och jag njuter så fort hon sjunger, så otroligt personlig och speciell.

Moa Lignell sjöng ”Make you feel my love” av Bob Dylan från 1997, ja, den har sjungits med stor framgång av inga mindre än Billy Joel, Garth Brooks, Trisha Yearwood, Bryan Ferry och Adele, lägg sedan till Moa för framgång, ja, att kunna förmedla så mycket så mjukt är helt fantastiskt, jag har sagt det förut och måste säga det igen - detta är redan en sann artist som jag vill höra mer av i framtiden.

Denise Azemi Brasjö sjöng James Blunts ”Carry you home” från 2008, här är ännu ett wildcard som jag verkligen hoppades på, hon levererade sist så till den grad att jag verkligen sörjde hennes frånfälle, men idag kom hon återigen in och visar var skåpet ska stå, vilken tjej, vilken Idol, vilken utstrålning, verkligen mycket bra och med glädje ser jag hur hon går vidare. Tack.

Amanda Fondell sjöng ”Hey Ya” av Andre 3000 från 2003. Här kommer denna lilla spröda tjej ut som vem som helst och tolkar låten så att den skulle kunna ljuda i mina högtalare dagligen, detta blir en spikrak karriär, vilken tjej, den intelligens med vilken hon tolkar låten är fantastiskt, hon äger redan.

Olle Hammar sjöng ”The Scientist” från 2003, av Coldplay. Olle är visst jättebra och allt men jag har ännu inte sett mångsidighet, något som krävs i fortsättningen. Det kommer att bli mycket hårt, ikväll är han lika bra som vanligt men ska man vinna Idol så måste det finnas minst tre ess i ärmen.

Amanda Persson sjöng ”Empire State of Mind” av Jay Z från 2009, ja hon kunde nästan valt vad som helst för denna lilla tjej är, även om jag använt uttrycket förut, helt fantastisk - vilken energi, vilken glädje hon förmedlar! Hur kan denna röst finnas i denna unga kropp, helt fantastiskt, jag får goosebumps.

Robin Stjernberg sjöng ”Animal” från 2010, av Neon Trees. Ja, den här killen kommer ut så speedad att jag undrar om han inte ska explodera, han är så full av energi att han nästan blir för mycket. Det är klart att man vill se folk taggade men detta var väldigt mycket, med minnet av vad han senast sjungit vet ju alla att han är mycket bra så vidare ska han, men hjälp vad han öser på, håll i hatten, Idolen är lös!

Roshana Hoss ännu ett wildcard, hon sjunger ”Seperate Ways” från 1983 av Journey, vågligt av Roshana att ta en sån här låt, men hon är fruktansvärt duktig och hon ror hem detta galant. Nerverna är på helspänn som wildcard och frågan är ju hela tiden om man valt rätt låt, i detta fallet är jag tveksam om låten men artisten är så duktig och vill så mycket att hon faktiskt levererar.

Andre Zuniga Asplund sjunger ”Closer” av Ne-Yo från 2008, ett klart superval av Andre, hans röst passar perfekt och killen sjunger med halsfluss, en av de få killar i år som verkligen håller måttet. Och vilken känsla han har för sången, mycket proffsigt och roligt! Han är en flickidol nummer ett.

Molly Pettersson, allas vår Molly, med den ”bästa rösten genom alla Idol” har det sagts sjöng ”Where the streets have no name” av U2 från 1987. Jag undrar verkligen om denna tjej kan misslyckas med nått, hon är helt underbar och går från den ena supervinsten till den andra, jag är lyrisk, juryn är lyrisk och vardagsrummen är lyriska, we have a winner!

Så var då de elva klara som ska underhålla oss i höst, unga, till och med för unga säger vissa i olika chattrum, men om ni tycker det så sök själva nästa år om ni duger! Så kan ni ju själva höja åldern. För mig passar detta utmärkt, jag ser en otroligt stark startelva, den bästa jag sett, jurymedlemmarna är jätteglada, jag tror det är första gången de anser att de svenska hemmen röstat rätt, och det har vi.

Nu börjar jag kunna skönja personligheten som Per Lidell har, den kommer fram när han blir berörd av en artist, det kommer mer av den varan i höst Per, så ta med näsduken. Laila blir vackrare och vackrare som bara en gravid kvinna kan bli, Alexander Bard är nöjd med att ha hittat Linnis som han kan följa karriärmässigt, och Anders Bagge, ja ja, då han får väl för fasen vara kramgo då, men min fru får han då aldrig krama, never.

Tack svenska vardagsrum för att vi röstade så bra, vi får vår utdelning i höst när vi följer Idol.

Vad sa ni? I final? Ja det blir väl Molly Pettersson Hammar och Amanda Fondell, men för min del lyssnar jag helst på Linni och Moa, de äger! Fan, det kanske rent utav är lite Bard i mig, ska kanske prova mina kortbyxor imorgon. Eller njae.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2011 10:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: