sourze.se

Vad hände med sekretessen?

"Gäller inte tystnadsplikt längre? Får man inte lära sig det under utbildningen? Vilka är mina garantier för att inte min, eller andras anamnes läcker till folket?"

Är på SÖS-akuten kvällen den 27 februari med dotter. Jag är sjuk, inte hon. Jag sitter cirka åtta meter från dörren ut till entréhallen. Dottern några meter närmare. Vi väntar på vår tur då en bår med en tonårstjej i framstupa sidoläge, tydligen medvetslös, förs in i ett behandlingsrum med en sjuksyrra ganska nära oss. Våldtäkt eller misshandel eller annat? Inte vet jag. Men min dotter, hon hörde när kvinnan var född och hon berättar att hon var berusad av alkohol! Hon sitter ju närmast och kan tydligt höra när de två kvinnliga poliserna som ledsagar den unga tjejen öppet diskuterar "sitt" fall. Något senare flyttar de in i ett annat bredvid liggande rum utan att stänga dörren och fortsätter sitt resonemang.

Jag är – minst sagt – förvånad. Gäller inte tystnadsplikt längre? Får man inte lära sig det under utbildningen? Vilka är mina garantier för att inte min, eller andras anamnes läcker till folket? Skulle poliserna fått frågan under en tenta har jag svårt att tro att de skulle blivit godkända. Att svensk polis har många stora problem är sen länge väl känt. Är detta bara en ovidkommande bagatell?
Leif GW, hjälp!


Om författaren

Författare:
Konny Domnauer

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2011 09:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: