sourze.se

Naturlig medicin mot tarmsjukdom

Antalet tarmsjukdomar ökar i Sverige och hela västvärlden. Men de kan förebyggas, lindras och till och med botas på helt naturlig väg. Ekvationen är enkel.

De tre stora tarmsjukdomarna ulcerös kolit, Morbus Crohn och Colon Irritable är stressrelaterade, så kallade psykosomatiska välfärdsåkommor.

Precis som sjukdomar överlag är dessa tarmsjukdomar kopplade till en individuell känslighet. I första hand mår man bra av att bryta mönster i vardagen och byta stress mot en inre harmoni.

Men som komplement går det att med hjälp av naturliga råvaror förebygga känsligheten i slemhinnorna och stärka immunförsvaret så att lindring och bot blir möjlig.

Ekvationen ser ut så här:

Prebiotika probiotika blåbär

Prebiotika stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier probiotika och de nyttiga bakterierna probiotika ökar upptaget av de antioxidanter som finns i blåbär som i sin tur har en läkande effekt.

Tomater, vitlök och lök, havre, honung, bananer och baljväxter jordnötter, sojabönor, bönor, kikärter, ärter, linser innehåller prebiotika.

Surdeg, surströmming, yoghurt Dofilus och fil innehåller probiotika-bakterier, främst lactobacillus acidum och bifidobacterium lactis, men även lactobacillus plantarum.

Proviva Blåbär innehåller såväl blåbär som lactobacillus plantarum. Med denna dryck slår man två flugor i en smäll och får i sig probiotika och blåbär. Kombineras drycken med ett dagligt intag av en eller flera råvaror som innehåller prebiotika se ovan så har man satt ihop en egen medicinkarta.

Lägg till omega 3 på naturlig väg lax, makrill och annan fet fisk, olivolja och så vidare samt ett balanserat intag av ägg ämnen i ägg främjar tarmslemhinnorna och mycket är vunnet.

Sedan mår man bara bra av att äta allt annat som man gillar. Njutningen ska aldrig underskattas. Och ett gott glas rött vin innehåller också antioxidanter.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2010 10:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: