sourze.se

Idiotiskt att äta Treo mot cancer

Media har gått ut med nya forskningsrön som säger sig visa att det kemiska ämnet ASA som finns i bland annat Treo minskar risken för cancer.

Jag vet inte om det stämmer, men innan vi börjar stoppa i oss huvudvärkstabletter för att råda bot på vår rädsla och oro tycker jag att vi sätter oss ner en stund och känner efter vad det sunda förnuftet säger.

När vi känt efter kan vi slå ett öga på de biverkningar som ASA skapar. Ämnet hämmar fertiliteten hos män och kvinnor, det går över i modersmjölken, kan orsaka sömnbrist och sömnrubbningar koffeinet, blödningar i tarmkanalen, slitage på kroppens slemhinnor och magsår.

För personer med astma, hösnuva, nässelfeber, överkänslighet mot acetylsalicylsyra, kroniska inflammationer, magsår, blödarsjuka, skrumplever, hjärtsvikt och njursjukdomar kan ASA vara direkt skadligt. Det gäller även för kvinnor under graviditet.

Detta är vad vi vet eller vad FASS anser. Därutöver diskuteras en allmän försvagning av immunförsvaret vilket öppnar upp för sjukdomar, däribland cancer. Personer som tagit Treo i flera år vittnar också om det beroende som produkten skapar. Först en tablett mot huvudvärk, sedan en till, sedan en tablett för att inte få huvudvärk.

Att göra sig beroende av en kemisk tillsats i syfte att förebygga en sjukdom som man inte vet om man kommer att få, är kontraproduktivt. Det finns andra sätt, sätt som dessutom förhöjer livets goda.

Här är några tips, en lista på vad som kan minska risken för cancer och en lista på vad som kan öka risken.


Minskar risken för cancer:

1. Amning
2. Blåbär och andra bär
3. Svart valnöt och andra nötter
4. Baljväxten jordnötter, jordnötssmör prostatacancer
5. Daglig motion
6. Frisk luft
7. Fruktkärnor rostade melonkärnor är väldigt gott!
8. Solroskärnor
9. Rödbetor
10. Olivolja skyddar främst huden och slemhinnorna
11. Lax och annan fet fisk
12. Granatäpplen
13. Tomater och andra grönsaker, bladväxter
14. Kärlek, smekningar fysisk och känslomässig beröring, livsbejakande och lekfull sex.
15. Skratt
16. Ap-beteende, det vill säga klia varandra på ryggen, massera varandras hårbotten, "plocka" varandras hår och så vidare
17. Allmän kroppsmassage
18. Päron och annan frukt
19. Ägg
20. Naturliga och biverkningsfria behandlingar för att stärka det egna immunförsvaret klassisk homeopati, kinesisk akupunktur med flera
21. Solidaritet att hjälpa sig själv är att hjälpa andra och vice versa
22. Klassisk musik
23. Livsnjutning att njuta av det man gör – äter, dricker etcetera – med gott samvete


Ökar risken för cancer:

1. Light-produkter
2. Rött kött i för stora mängder, men den individuella känsligheten avgör
3. Skuld/dåligt samvete
4. Regelbundet användande av kemiska läkemedel
5. Rädsla för cancer rädslor går att bearbeta bort, man kan också lindra/bota rädslor med till exempel klassisk homeopati utan att orsaka biverkningar eller skapa nya sjukdomsbilder
6. Upprepade vaccinationer hämmar immunförsvaret rent allmänt, skapar nya sjukdomsbilder, beror både på innehållet i vaccinet och på sättet som vaccinet arbetar i vår kropp
7. Kamp kramp. När en människa får cancer är det inte "något" som attackerar henne utifrån utan något som kommit till henne inifrån, ett resultat av en tillfällig eller kronisk obalans som inte är statisk inte ens när den är "kronisk" och därför kan förändras till det bättre eller sämre. Just därför går det inte att attackera cancern utan att attackera människan. Det är inget krig som ska utkämpas. Kamp blir lätt till kramp och kramp låser tillståndet. Sedan är det förstås individuellt om man i stunden känner sig bättre av att kämpa eller av att acceptera. För vissa människor innebär acceptansen en avslappning som i sig kan stärka det egna försvaret och hjälpa/sätta igång en läkning. Acceptans är inte detsamma som att bli likgiltig eller att ge upp livet.
8. Stress i vardagen
9. Brist på frisk luft och motion
10. Ärftlighet i viss mån även om ärftliga mönster går att bryta med till exempel komplementärmedicin

De båda listorna kan göras längre. Skicka gärna in tips och idéer i kommentarfältet.

Några garantier existerar inte. Vi får göra våra egna val om och när vi vill förebygga. Personligen tror jag att punkt 23 i första listan är den viktigaste.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2010 13:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: