sourze.se
Artikelbild

Det kan väl inte skada?

Ibland vill jag säga till min son att 1 1 blir 0.

Kristin Dahl
Kul med matte - Första mattepysselboken 4-6 år
Alfabeta


Ibland vill jag säga till min son att 1 1 blir 0 eftersom två av samma sort tar ut varandra, men det gör jag inte. Det får han komma på själv. Om han har lust till det någon gång.

Tills vidare går det bra med mer traditionell matematik, som i Kristin Dahls "Första mattepysselboken". Dahl har för övrigt kommit ut med flera böcker om matte för barn. Jag har inte testat den här på min son än, men jag tror han kommer gilla den. Här kan man finna fem fel, jämföra längd, leta efter par och räkna leksaker. Man får skriva siffror också och måla förstås.

Några direkta överraskningar bjuder inte Dahl på. Jag finner inga fel - förutom de man ska finna i några av övningarna - men jag saknar lite halvtokigheter, uppgifterna är precisa och korrekta och aningen livlösa. Det är för mycket lära genom innötning. Men det kan väl inte skada?


Gå till Whildes bokhörna


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 25 nov 2010 10:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: