sourze.se

Osäkert regeringsläge i Sverige

Inget av blocken fick egen majoriet i det svenska riksdagsvalet på söndagen. Poströster som färdigräknats på onsdag måste ge Alliansen tre till mandat för att ändra på det, vilket förefaller osannolikt.

Valnatten 2010 slutade i stor osäkerhet. Alliansen fick inte egen majoritet i riksdagen trots utökat avstånd till det rödgröna blocket. Istället kom Sverigedemokraterna in i riksdagen och tror sig kunna förhandla med båda blocken för att kunna påverka med sin politik. Varken de rödgröna eller Alliansen säger sig dock på några villkor vilja samarbeta med Sverigedemokraterna. Istället riktade sig Fredrik Reinfeldt direkt, vid sitt tal vid Moderaternas valvaka, till Miljöpartiet. Miljöpartiet säger sig dock inte vara öppna för en dialog med Alliansen, även om Maria Wetterstrand förefaller mer kategorisk om det än Peter Eriksson.

Det blir med andra ord ett fortsatt intressant drama i svensk politik under den närmaste tiden.


Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2010 01:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: