sourze.se

Ekonomiska fakta punkterar SD:s teorier

Hur kommer det sig att svensk ekonomi är starkast i Europa om vi lägger ut såna belopp på invandringens kostnader som somliga hävdar?

Om Sverigedemokraterna skulle ha rätt om de belopp de påstår att invandringen kostar netto per år så finns det inte en möjlighet att Sveriges ekonomi skulle vara i europatopp.

Av detta måste man dra ett par slutsatser. För det första att SD:s siffror alltså är felaktiga. För det andra innebär det att deras så kallade "skuggbudget" verkligen bara är en skugga och inget annat. Om nu en skugga kan vara så fylld av hål, som den som presenterats av SD.

För det tredje, om man ändå fortsätter hävda att invandrarna ska ut och att nyinvandringen ska stoppas så saknas de ekonomiska argument man haft och vad återstår då? Jo, enbart det främlingsfientliga är vad som då finns kvar av deras för övrigt redan havererade politik – en politik som Anders Borg dömt ut helt och menar är en fara för stabilitet och statsfinanser. Borg har för övrigt visat sig verkligen kunna det där.

Det finns andra sätt att göra beräkningar kring ekonomin i invandringen. En beräkning visar till exempel att Sverige tillförts stora värden genom den utbildning som invandrare haft med sig då de kommit hit. Cirka 32 miljarder är den siffra som nämns, och den ska ligga i underkant för att vara extra realistisk. Här kan du läsa mer.

När nu den sverigedemokratiska ekonomiska politiken kraschat och finansministern oroas så betänk att politik handlar till syvende og sidst om din och min vardag. Vi levde under en period på 90-talet med havererade statsfinanser och var och en som var med då minns det desperata beslutet att låta diskontot gå upp till 500 . Vi minns också den stora arbetslöshet som blev en av effekterna.

Som av en händelse så inträffade allt detta senast vi som väljare släppte in ett populistiskt parti i riksdagen. Låt inte den sorgliga historien upprepas utan rösta istället på ett annat och mer ansvarstagande parti än Sverigedemokraterna! Tar du emot SD:s stöd, Reinfeldt?


Om författaren

Författare:
Michael Gajditza

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2010 10:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: