sourze.se

Att banta är lätt som en plätt

Det finns en massa människor som bär på 25 kilo för mycket, det vill säga lika mycket som en cementsäck väger. Det är helt obegripligt att man inte tar sig i kragen och bantar ner sig.

Det är verkligen inte svårt att banta. Jag har just bantat ner mig 12 kilo på fyra månader. Så nu har jag samma vikt som jag hade när jag var 30 år. Det finns då ingen anledning att bära omkring en massa extra kilon. Jag känner en person som väger 25 kilo för mycket. Häromdan lyfte jag på en 25-kilos cementsäck. Man blir lite chockad när man inser vad folk utsätter sin kropp för. Dessa extra kilon måste fresta hårt på både knän och hjärta.

Att gå ner i vikt är hur lätt som helst. Det hela är en prioriteringsfråga. Det är bara att satsa på bantningsprojektet till 100 . Det går inte hålla på med en massa andra projekt samtidigt. Man får inte vara ute i svängen och träffa en massa människor. Och så måste man vara sams med sig själv och sin omgivning. Är man inte det så finns det stor risk för tröstätning och då är det kört.

Grunden för alla bantning är att man förbränner mer än vad man stoppar i sig. Äter och dricker man 3 kilo om dan så bör man förbränna 3,1 kilo om dan. Att banta 1 hg om dan, det vill säga 3 kilo i månaden är en lagom dos. Att banta genom att halvsvälta är inte särskilt hälsosamt. Man riskerar att inte få i sig alla näringsämnen. I stället ska man motionera desto mer. Att cykla minst 3 mil om dan i lagom hårt tempo är perfekt. Att springa är helt förkastligt. Det borde vara förbjudet för alla som väger mer än 65 kilo att springa längre sträckor. Jag såg Ingo springa maraton en gång, och det var en sorglig syn.

Det är oerhört viktigt att man äter en rejäl frukost. Middagen får inte bli för kraftig. Och sen äter man en lätt fika vid tretiden. Kvällskäkandet slopar man helt. Visserligen känner man sig lite hungrig den första tiden, men det går snart över. I stället går man omkring och längtar efter nästa dags brakfrukost.

För att få bort alla bilringar på magen behöver man inte gå till nåt gym. Man lägger sig i stället på sängen och håller benen ett par decimeter över sängnivå och klappar ihop fötterna 20 gånger i taget. Det där känns extra bra i magmusklerna. Och tycker man att det är jobbigt så behöver man inte lägga sig ner, för man ligger ju redan. Mycket smart! Den där gymnastiken kan man göra många gånger om dan. Snart har man en tvättbräda på magen i stället för bilringar. Sen jag gick ner de där 12 kilona så känner jag mig lätt som en plätt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2010 10:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: