sourze.se
Artikelbild

Genombrott för 9/11 Truth i Danmark

Danska tidningar och TV har de senaste veckorna uppmärksammat tvivlen kring 11 september. Många framstående danskar vill se en ny utredning.

De stora danska dagstidningarna belyser nu på allvar ifrågasättandena av den officiella konspirationsteorin om vad som hände den 11 september 2001.

Tidningen Politiken tar under rubriken Kendte: Undersøg 11. september forfra 6/2 upp flera av de framstående internationella och danska namn som står bakom kravet på en ny undersökning. Enligt Politiken menar dessa att det bakom attackerna låg "en amerikansk regeringskomplott".

I uppropet "Sanningen om 11/9", som åtta år efter terrorincidenterna fortsätter att växa, deltar bland andra Rysslands, Venezuelas, Egyptens och Pakistans nuvarande presidenter, USA:s förre vicepresident Walter Mondale, Italiens förre president Francesco Cossiga, förre FBI-chefen Louis Freeh och förre NATO-chefen Wesley Clark. Även regissörer, skådespelare, journalister och författare som David Lynch, Juliette Binoche, Sharon Stone, Robert Fisk, Dario Fo och Erica Jong deltar i uppropet, för att nämna några.

Bland de danska namn som vill se en ny undersökning återfinns skådespelarna Jesper Klein och Flemming Jensen, regissören Lotte Svendsen, läkaren Inge Genefke, teologerna Flemming Pless och Gitte Berg, musikerna Ivan Pedersen, Franz Beckerlee och Peter Ingemann och kemisten Niels Harrit. De medverkar alla i dokumentären "9/11 – Fup eller fakta" som handlar om icke utredda frågor i samband med attackerna.

Danske arkitekten Jan Utzon, som skrivit på uppropet "Architects & Engineers for 9/11 Truth", vill att en ny, "verkligt oberoende undersökning" görs i vilken man tar hänsyn till det eventuella användandet av sprängämnen för att sänka de tre WTC-skraporna. I Politiken säger han:

"Jag anser inte att man kan ha något emot en ny undersökning när det nu finns ouppklarade punkter. Det allra bästa vore naturligtvis om den visade att den officiella förklaringen är den riktiga."


Kemisten Niels Harrit drar fulla hus i hela landet med sin föreläsning om den sjunde byggnaden – WTC-skyskrapan som inte träffades av något flygplan men som ändå rasade på eftermiddagen efter tvillingtornen. Den 7 februari fortsatte Politiken med flera uppslag om WTC7, Niels Harrit och ett reportage från en av hans föreläsningar i Østerbrohuset i Köpenhamn i vilka han hävdar att skyskraporna omöjligtvis kunde kollapsa på grund av brand och att man påträffat nanotermit, en högteknologisk komponent i sprängämnen, i stoftet från World Trade Center.

Politikens Henrik Kaufholz beskriver åhörarna i den fullsatta salen som en blandning av alla möjliga slags danskar: “långhåriga, nyklippta, snaggade iförda allt från hemstickat till Burberry." De har fått höra om föredraget på nätet eller via vänner och bekanta.

Tidningarna Berlingske Tidende Var 11/9 fup? 8/2 och Jyllands-Posten "Tånene blev revet ned med vilje", 14/2 har sedan dess, bland andra tidningar, haft liknande uppslag med artiklar om danska skeptiker och WTC7:s kollaps, och den 19/2 intervjuades Niels Harrit igen av nyheterna på DR om sitt engagemang i frågan:


Om författaren

Författare:
Fredrik Rosvall

Om artikeln

Publicerad: 24 feb 2010 12:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: