sourze.se

Dolph – passa dig för svensk media!

"Vore jag honom skulle jag ligga lågt och inte överexponera mig. Förr eller senare, när medierna byggt upp hans gestalt som en folkkär person, kan ni vara säkra på att det snabbt ska vända för Dolph."

Efter Dolph Lundgrens uppträdande i årets Melodifestivals första delfinal hörs skrikande röster som vill se mer av allas vår svenska Hollywood-actionhjälte. Frågan är bara om mer exponering i svensk media vore så bra för Dolph. Vore jag honom skulle jag ligga lågt och inte överexponera mig. Förr eller senare, när medierna byggt upp hans gestalt som en folkkär person, kan ni vara säkra på att det snabbt ska vända för Dolph. Vem har någonsin hört talas om en hollywoodstjärna, med undantag möjligen av Meryl Streep som inte har något lik i sin garderob? Det har säkert Dolph och han vet att den dagen mediekonsumenten blir mätt på alla positiva skriverier om honom kommer någon journalist någonstans i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller Örnsköldsvik ! att hitta någonting i Dolphs förflutna och huxflux kommer vi att se nya löpsedlar. Det kan handla om allt från någon gammal flickvän från tonåren som kan ljuga ihop en historia om hur han skulle ha misshandlat henne för hundra år sedan till några icke kontrollerbara uppgifter om skattefusk eller fyllefestande för tio år sedan.

I Sverige lyses vår trista svenska vardag ibland upp av namn som Anna Anka och Dolph Lundgren. Tidningarna, vars syfte enbart är att tjäna stora pengar, matar oss så det står oss upp i halsen, med våra utländska kändisar och vi gottar oss i att snacka om dem på kafferasterna och hemma vid köksborden. Men lika snabbt som medierna bygger upp dessa utlandssvenskar kan de slå ned dem. Det har inte hänt ännu i fallet Anna Anka, men det är ganska nära. Ni får hålla med om att hon framställdes i ljus dager i början av sin mediekarriär i Sverige, men i dag skrivs artiklar som hon, om hon fick välja, skulle radera ur tidningsarkiven. Den senaste rubriken jag såg - det var idag - var ett citat från hennes make: "Anna Anka är en sjuk person"

Jag hoppas bara att Dolph inte är dum. Han borde veta att hålla tyst eftersom han är upplärd i USA där tidningar som The National Enquirer och The Globe har publicerat artiklar om exempelvis att Jesus eller Elvis har synts vid köpcentra i Omaha, Nebraska eller Ponca City Oklahoma! Men det finns några som Dolph Lundgren borde varnas för, nämligen gamarna på Expressen och Aftonbladet som kan göra någon liten skitsak i hans förflutna i USA till en riksangelägenhet i lilla Sverige. Just nu vill de inte göra det, men om han ställer upp och syns för mycket kommer någon av dem att göra det - tro mig!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2010 17:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: