sourze.se

Inte den du tror

"Smack!" På en sekund hade det lilla barnets världsbild förändrats och han hade bittert fått erfara att alla vuxna inte var snälla.

Mannen som slagit honom förväntades vara den som månade och tog hand om den lille.
Dörren in till rummet gled upp och en utav de andra i laget kom in. "Varför gråter Elias?"
Hon gick fram till den lilla tvååringen som gnuggade ögonen och snorade, sedan vände hon sig till den andre. "Vad i all världen är det här?" Kvinnan pekade på det röda handstora märket på kinden och såg frågande ut. Hennes kinder blossade av upprördhet och inuti hennes hjärna målades ett tänkbart scenario upp. Istället för att gå som katten runt het gröt ställde hon frågan direkt. "Var det du som gjorde det?" Mannen stod nonchalant lutad mot dörrkarmen med armarna i kors. Det svarta håret som var fett av gelé låg prydligt bakåt och kläderna han hade på sig var svarta. "Vadårå?" sade han och stoppade in ett tuggummi i munnen medan han tittade sin arbetskamrat in i ögonen. "Ungen tjafsade och behövde lite stryk, vad faan det vet väl alla att barn som inte lyder får stryk. Jag har sett det flera gånger." Han tuggade frenetiskt på tuggummit och petade med sin ena fot på en färgglad boll som låg på golvet. Uppbragd av den andres totala likgiltighet inför vad han hade gjort reste hon sig upp med det lilla barnet i sin famn och lämnade rummet efter att hon rutit "Jag skall anmäla dig, vänta bara! Din tid som barnskötare är över!"

Mannen i svart ryckte på axlarna och blev knappt berörd av kvinnans ilska och hot utan gick lugnt och sansat till sitt skåp, plockade ut sina ytterkläder och sin väska, och gick.

Vad ingen visste var att han som liten fått ta emot hugg och slag, ofta utan orsak. Som vuxen människa hade han inga begrepp om vad som var okey eftersom hans föräldrar inte lärt honom rätt beteende. Han var trasig i själen och psyket, och ingen, ingen kunde hjälpa honom.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2009 13:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: