sourze.se

EN BOKHYLLA I GUL FANEER...

EN ANNAN MÖBELFIRMA ÄN IKEA SÅLDE DEN TILL MIG. DEN FINNS IBLAND MED BÖCKERNA I. MEN JAG ANVÄNDER INTE ELLER TITTAR I DEN OFTA NOG...

DEN HYLLAN ÄR GUL OCH ÄR SPÄCKAD MED PÄRMAR OCH FOTORAMAR OCH NÅRA FINA DECKARE. MEN OCKSÅ EN LITEN TYSK NOVELLBOK I MINIFORMAT SOM JAG FICK AV MIN TYSKFRÖKEN 1994 I SKÅNES INTERNATSKOLA DÄR MAN BRUKAR BO... MEN JAG FICK INTE HYRA STUDENTBOSTAD. JAG HADE FÖR NÄRA RESVÄG... SÅ JAG FICK KÖRA SJÄLV I 2 ÅR GENOM SKOGARNA I 3-TALS MIL MEST VARJE DAG... EN GÅNG FASTNADE JAG MED EN STOR BLÅ FORD TAUNUS COMBI. I UPPFÖRSBACKEN OCH VINTERSNÖN PÅ HEMVÄG TILL MIG SJÄLV. BILEN SLIRADE MED DÄCKEN. OCH JAG KUNDE INTE KOMMA LÄNGRE I DEN LÅNGA UPPFÖRSBACKEN. DÅ GICK JAG UT OCH BÖRJADE PUTTA MIN STORA BLÅA BIL BAKÅT. OCH JAG HOPPADE IN I SÄTET NÄR DEN BÖRJADE RULLA... JAG SKULLE FÖRSÖKA SVÄNGA LITE BAKÅT IN MOT VÄGKANTEN OCH SEN VÄNDA BILEN MED Å PUTTA DEN ÅT ANDRA HÅLLET. MEN DÅ KASADE BILEN HELT NER I DIKET OCH JAG FICK VANDRA UPP I BACKEN Å BE EN BONDE HJÄLPA MIG DRA BILEN UPPFÖR HELA BACKEN. JAG FRÅGA HUR MYCKET DET KOSTADE OM HAN HJÄLPTE MIG. DÅ STOD EN KOMPIS INTILL HONOM OCH SKOJADE... HAN SADE... VAD BRUKAR DU TA NÄR FOLK INTE KOMMER UPP FÖR BACKEN OCH SNÖDRIVORNA ÄR HÖGA? ... HÖ HÖ. JAG FATTADE ATT FLER ÄN JAG HADE KÖRT FAST I SNÖDRIVORNA... LÅNGT NER I SKÅNE HAR JAG SENARE KÖRT OMKRING OCH SPELAT MED MIN LILLA EGNA ORKESTER.... DÅ RESTE JAG MED BIL OCH INTE MED HÄST OCH VAGN..


Om författaren

Författare:
pekanus persson

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2009 09:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: