sourze.se

Sverige köpte grisen i säcken

Prestige och ekonomi har gått före hälsa. Nu står vi inför ett vaccinfiasko.

På rekommendation av Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet köpte Sverige in svininfluensavaccin för 1, 2 miljarder kronor. Vaccinet hade inte prövats och godkänts, man visste inte om influensan skulle bli en pandemi, internationell erfarenhet sa att influensan var en ovanligt mild variant. Vi köpte ändå. Det var en panikhandling grundad på medicinsk inkompetens och traditionell feghet.

Nu visar det sig att svininfluensan inte blev någon pandemi och att smittspridningen i Sverige stannat av redan innan den desperata massvaccineringen ska påbörjas. Men klantskallarna på nämnda myndigheter vägrar att erkänna misstaget. Istället väljer man att fullfölja för att rädda sitt eget ansikte.

Men kom ihåg det här inför framtida historiebeskrivningar. Jag säger det nu och andra har sagt det före mig: Det var aldrig vaccinet som stoppade svininfluensan i Sverige. Den hade redan ebbat ut av sig själv och den var inget hot mot befolkningen.

Däremot kommer det in uppgifter från hela världen om biverkningar i direkt samband med vaccinering mot svininfluensa. Axel Sch, tysk affärsman i 40-årsåldern, är bara ett exempel. Han injicerades den 10 augusti med vaccin tillverkat av samma företag GlaxoSmithKline som tillverkar det svenska vaccinet. Kort efter injektionen fick han feber och huvudvärk följt av njursmärtor och hosta med blodigt slem. Uppgifterna kom ungefär samtidigt som världen skakades av flickan Natalies död. Brittiska Natalie 14 år dog efter att ha vaccinerats mot livmoderhalscancer.

Svininfluensavaccinet kan och kommer att ha både akuta och långsiktiga, okända biverkningar. Detta gäller alla vaccin.

Leif Arnold, analytiker vid Center för Miljö och Energiforskning Sverige AB, har anmält svenska myndigheter till Justitiekanslern JK för den dåliga hanteringen av svininfluensan och kampanjen för massvaccinering. Anmälan lämnades in 29/9, ett pressmeddelande gick ut till all media 7/10.

Kanadensarna beställde inte något vaccin. Där rekommenderar myndigheter vitamin D i förebyggande syfte. Det låter sundare än en giftig cocktail bestående av kvicksilver 6-fenooxyetanol, aluminium, färgämnen, lösningsmedel, bakterier, desinfektionsmedel och mycket annat.

Jag kommer naturligtvis inte att vaccinera mig. Ingen i min umgängeskrets tänker vaccinera sig. Ingen jag känner tänker vaccinera sina barn.

Min stående uppmaning är: Tro inte blint på informationen från myndigheter och kommuner de har ett ansikte att rädda. Bli inte uppskrämd av läkare eller BVC-personal. Fall inte för grupptrycket på jobbet eller barnens skola. Ta reda på fakta. Engagera dig. Vaccinera inte ditt barn förrän du har alla korten på bordet.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2009 07:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: