sourze.se

Nu börjar allvaret

Det är sista etappen på resan mot Globen och finalen i december, då det avgörs vem som blir årets Idol. Juryn är maktlös, för nu är det folket som ringer in och röstar på sina favoriter, men det ska inte bli några problem. Folket brukar veta vad de gör!

Ja, som jag redan sagt tidigare, har vi förmodligen redan sett IDOLEN för i år. Lilla Tove, som på scenen förvandlas till något sagolikt tufft i stil med Idol-Johan, som jag blev så mobbad för att jag trodde på i fjol.

Lilla Tove är sagolik! Hon hörs, syns, har attityd och utseende för att bli en idol 2009 – och vad passar bättre än en ung sådan! Det är nämligen viktigt att alla attributen ska stämma, som det gjort med till exempel Darin, som för övrigt var gäst i kväll i Idol, lika underbar som vanligt, men mer vuxen. Han kan ju låta hur som helst nuförtiden, för har man gjort sitt genombrott i musikbranschen, så är det ingen som ifrågasätter en mer. Men det lät bra och han är snygg!

Vi har ju fler stjärnor i Idol i år, till exempel blonde glad-Erik. "Leave the light on", sjöng han. En entertainer med stort E!

Mariette med dreadsen är ett proffs, men har åldern emot sig för att bli idol. Annars är hon fantastisk!

Niklas i svart fluga, halvlångt hår á la Kurt Cobain och vit slarvig skjorta, kan bli ett hot för de andra – fast man vet aldrig. Han avgudar sig själv för att han kommit till finalen och han sjöng låten "I´m coming up". Han är ett idolämne anser jag. Kan bli farlig!

Rabih – med Zlatan som idol – passar också som idol tycker jag. Påminner om Michael Jackson faktiskt i rösten. I like him! Sjöng "When love takes over". Gillar honom gör inte juryn däremot, men de kan ha fel! De anser att han ska ha ett annat rörelsemönster, men det är just hans manér jag gillar.

Reza, en indonesisk tjej sjunger "Superstar" som en riktig stjärna! Elegant, tjusig, utklassar hon, men – passar hon som Idol? Det är frågan. Hon kunde ha en egen show på bästa sändningstid á la Maria Carey, om hon fick. En "superstar" är hon!

Eftersom många inte ser Idol, så nämner jag inte alla som medverkade, eftersom jag inte tror att alla kommer att gå vidare, men namnen på de övriga deltagarna kan jag dra: Carolina med de för långa benen och för korta kjolen, Flickan Erika, Kalle Rockare, Snygga Eddie och Käcka Camilla.

Eftersom folket röstar, kan det bli oväntade resultat och då har Flickan Erika klarat sig, förmodligen på sitt utseende och sin ålder, för hennes insats var allt annat än bra anser jag. Hon sjöng "About you now" på ett konstlat och tillgjort sätt, på grund av hennes osäkerhet och brist på självtillit.

De som fick sjunga om sin låt och tävla om en tionde plats i Idol var Carolina och Snygga Eddie. Jag anser att Eddie bör vinna och det gjorde folket också i omröstningen. Bra folket! Nästa vecka är Idol tillbaka med tema "Michael Jackson". Ska bli spännande att se Rabih då, han med Michael Jackson-rösten och det udda scenframträdandet, som jag gillar även om inte juryn gör det.

Den som åkte ur tävlingen denna vecka var alltså Carolina med den alldeles för korta kjolen. Hon kunde ändå inte bli Idol, eftersom hon inte hade de rätta förutsättningarna.

Det har däremot underbara Lilla Tove!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 12 okt 2009 10:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: